Δεν είναι μυστικό ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναζητεί αγοραστή για τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ευελπιστώντας να μειώσει τα έξοδα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα οι «τρύπες» της ομάδας παραμένουν ακάλυπτες, ενώ η πώληση του διεθνούς γάλλου αμυντικού θα αναγκάσει το Τριφύλλι να κινηθεί και για την απόκτηση στόπερ με τον Ντουγκλάο της Καβάλας να φέρεται ως πρώτος υποψήφιος.

Πάντως τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Δημήτρη Γόντικα να διαπραγματεύεται με ανθρώπους της πρωταθλήτριας Γερμανίας 2008 Βόλφσμπουργκ την πώληση του Μπουμσόνγκ, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έρχονται ευχάριστα νέα από την Ισπανία, όσον αφορά στην απόκτηση του 23χρονου διεθνούς πορτογάλου μέσου Αντρέ Κάστρο, καθώς ο ποδοσφαιριστής που ανήκει στην Πόρτο φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον Παναθηναϊκό ως επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μάλιστα στις ικανότητες του νεαρού άσου, ο οποίος πάντως δεν υπολογίζεται από τους πρωταθλητές Πορτογαλίας, στηρίζει ο κ. Φερέιρα τα πλάνα του για την ομαλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Τριφυλλιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Comercio» η Σπόρτινγκ Χιχόν που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πορτογάλου μέσου «στρέφει το ενδιαφέρον της για τον Μίτσελ της Μπέρμιγχαμ, καθώς ο Κάστρο έχει επιλέξει τον Παναθηναϊκό για να συνεργαστεί και πάλι με τον Φερέιρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ωστόσο ο Μίτσελ, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι με τη μορφή δανεισμού στην ΑΕΚ, κατέληξε στην Χετάφε.

Ο Κάστρο, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας για την αναμέτρηση με το Λουξεμβούργο, δήλωσε ότι «προς το παρόν είμαι στην αναμονή. Όταν επιστρέψω στην Πόρτο, θα δούμε. Το σίγουρο πάντως είναι πως το μέλλον μου παραμένει… ανοιχτό. Θα αποφασίσουμε τι είναι σημαντικό για εμένα και την Πόρτο».