Στη Βουλή ο νόμος για τα πανεπιστήμια – Ολόκληρο το νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νέος νόμος – πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων απο την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα καθώς την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι διαδικασίες εφαρμογής και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012

Κατατέθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νέος νόμος – πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων απο την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα καθώς την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι διαδικασίες εφαρμογής και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012.
Ακόμη στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα καλούνται τα Πανεπιστήμια να εφαρμόσουν τα όσα ορίζονται για τα νέα Συμβούλια του Ιδρύματος και να συγκροτηθούν οι Σύγκλητοι, οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες με βάσει τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος ώστε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του.

Στο νομοσχέδιο ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές καθώς και ότι η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων μετά απο τριετείς σπουδές παρέχεται σε όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Ακόμη προβλέπεται ότι για την επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών και για την επιλογή του πρύτανη πρέπει να υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία των 2/3ων των μελών.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου και την αιτιολογική έκθεση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk