Προετοιμασία: 10΄, ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα

2 καλαμάρια, μεγάλα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

χυμός από 1-2 λεμόνια

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2. Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτί για ψήσιμο και τα τοποθετούμε ανά 2 σταυρωτά.

3. Βάζουμε στο χαρτί τα καλαμάρια και τα τυλίγουμε σφιχτά, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε και τα αλείψουμε με το ελαιόλαδο.

4. Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1 ώρα.

5. Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τα καλαμάρια προτού τα σερβίρουμε.