• Αναζήτηση
 • Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν αλλάζει η απόφασή μας να αποχωρήσουμε»

  Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του (συν)ιδιοκτήτη και προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, επεχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα που «βασανίζουν» τον μέσο φίλαθλο του Τριφυλλιού και σχετίζονται με ενδεχόμενη αποχώρηση της οικογένειας και την πώληση της ΚΑΕ σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

  Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του (συν)ιδιοκτήτη και προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, επεχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα που «βασανίζουν» τον μέσο φίλαθλο του Τριφυλλιού και σχετίζονται με ενδεχόμενη αποχώρηση της οικογένειας και την πώληση της ΚΑΕ σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

  Από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος μίλησε για:

  Το αν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραχωρείται: «Ναι. Η οικογένεια έχει πάρει μια απόφαση από πέρυσι το καλοκαίρι να σταματήσει να ασχολείται. Η αγάπη δεν σταματά ποτέ».
  Το γιατί δεν αναλαμβάνει ο ίδιος: «Ο πατέρας μου είχε την τύχη να έχει δυο αδέλφια που μοιράστηκαν κάποιες επιχειρήσεις. Εγώ δυστυχώς είμαι μόνος, δεν μπορώ να τα μοιράσω και να δώσω τη σωστή προσοχή και τον χρόνο που απαιτείται στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω το χρόνο να τον κρατήσω στα επιθυμητά επίπεδα, αυτά που ζητά όλος ο κόσμος».
  Το αν έγινε συνάντηση στη Νέα Υόρκη: «Καθ’ ολη τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν και κάτω από άκρα μυστικότητα εξάντλησα όλες τις πιθανότητες για κάποιο έλληνα αγοραστή, ένα καλό Παναθηναϊκό. Είχαμε επαφές με κάποιους, υπήρχε φιλολογικό ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε κανένα που να μπορεί να δεσμευτεί. Με τον κ. Κοπελούζο δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Επειδή είναι οικογενειακοί φίλοι γνωρίζω ότι δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν με αθλητικά. Από τη στιγμή που δε βρέθηκε Έλληνας αναγκάστηκα για επαφές στο εξωτερικό. Δεν έχω συναντηθεί ο ίδιος με τον κ. Γκαλατιότο, αλλά συνεργάτες μου. Εγινε μαζί τους επαφή. Εγώ έχω μιλήσει τηλεφωνικώς. Αν χρειαστεί να ταξιδέψω εκεί ή να τον καλέσω στην Ελλάδα θα γίνει. Πιστεύω πως Αμερικανός επενδυτής θα μπορέσει να το κοιτάξει μόνο βλέποντας την περίπτωση επέκτασης στο ΝΒΑ».
  Τις άλλες επαφές: «Εχω κάνει επαφές και με επενδυτικούς οργανισμούς, που δεν θα ήθελα να συζητήσω».
  Το δημοσίευμα του Forbes: «Νομίζω ότι έγινε διαστρέβλωση από κάποιο ελληνικό σάιτ και το έχουν βγάλει διαφορετικά. Το δημοσίευμα έχει ερωτηματικό».
  Το αν υπάρχει κόντρα με μερίδα οπαδών και αν αυτή επηρεάζει στην απόφαση για παραχώρηση: «Κανένα θέμα δεν υπάρχει με καμία μερίδα φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
  Το ενδεχόμενο να αργήσει πολύ να βρεθεί επενδυτής: «Είναι κάτι το οποίο θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε όταν και αν συμβεί».
  Την περίπτωση που δεν θα βρεθεί επόμενη λύση: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο σενάριο. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟ είναι το πιο δυνατό brand name στον χώρο της Ευρώπης είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρεθεί».
  Το διάστημα μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση πώς τρέχει ο ΠΑΟ: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο γι’ αυτό. Εγώ προσπαθώ να εξασφαλίσω την επόμενη μέρα».
  Το αν ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει σχετικά: «Τον θεωρώ μέλος της οικογένειάς μας και πολύ σύντομα σαν οικογένεια θα κάτσουμε να τα συζητήσουμε όλοι μαζί».
  Οσους δεν αντέχουν τον ΠΑΟ χωρίς Γιαννακόπουλους: «Οσο στενοχωριούνται αυτοί, άλλο τόσο κι εγώ. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι είναι ακόμη πιο επιτυχημένος από τη Ρεάλ Μαδρίτης».
  Το αν η οικονομική κρίση σχετίζεται με την απόφασή τους: «Οντως η Ελλάδα περνά τις πιο δύσκολες στιγμές, αλλά οι λόγοι που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε δεν είναι οικονομικοί».
  Το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι που να αλλάξει άποψη για ενασχόληση με ΠΑΟ: «Το έχουμε σκεφτεί πολύ. Για να σας λέω ότι είναι ομόφωνη απόφαση της οικογένειας, είναι κάτι που δεν αλλάζει».
  Το αν είχε συμφωνήσει με Βγενόπουλο για αγορά της ΠΑΕ και στην πορεία ο Βγενόπουλος άλλαξε γνώμη: «Το κομμάτι της ΠΑΕ έχει κλείσει για μένα καιρό και από όσο γνωρίζω και για τον πατέρα μου και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ. Τώρα υπάρχει ο κ. Γόντικας…»
  Το τι είχε συμβεί τότε, αν όντως αθέτησε κάποια συμφωνία ο Βγενόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια δύσκολη περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δημιοθυργήσω περαιτέρω προβλήματα σε όσους τρέχουν τώρα την ομάδα».

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk