H Intracom Telecom συμφώνησε να προμηθεύσει τη Magyar Telekom, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Ουγγαρίας με τα ασύρματα πολυσημειακά συστήματά της.

Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom, στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, παρέχει στη Magyar Telekom το σύστημα WiBAS και τη λύση παρακολούθησης και διαχείρισης δικτύου uni|MS δίνοντας της τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές ασύρματες υπηρεσίες πρόσβασης σε εταιρικούς πελάτες στην Ουγγαρία. Η εγκατάσταση της λύσης WiBAS από τη Magyar Telekom αποτελεί μέρος της τρέχουσας επένδυσης για τον εκμοντερνισμό και την αναβάθμιση των δικτύων της καθώς προετοιμάζεται για μελλοντική ανάπτυξη σε εξελιγμένες υπηρεσίες δεδομένων.

Στα πιο πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα point-to-multipoint της Intracom Telecom συγκαταλέγονται αυτά με την PTCL στο Πακιστάν, τη Maxis στη Μαλαισία, τον όμιλο MTS στην Ρωσία, την Etisalat στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την T-Mobile στην Σλοβακία και την Rolaware στην Ελλάδα. Η εταιρεία η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 51% από τη ρωσική Sitronics και κατά 49% από την Intracom Holdings έχει επικεντρωθεί στρατηγικά και επενδύει στη συνεχή εξέλιξη των ασύρματων προϊόντων της.

Η Magyar Telekom είναι ο βασικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ουγγαρία. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών συμπεριλαμβανομένων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μετάδοσης δεδομένων και non-voice καθώς και υπηρεσιών πληροφορικής και system integration. Στη Magyar Telekom ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της «Makedonski Telekom», κορυφαίου παρόχου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της πΓΔΜ, και κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Crnogorski Telekom, κορυφαίου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στο Μαυροβούνιο. Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Magyar Telekom (59,21%) κατέχει η MagyarCom Holding GmbH, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην Deutsche Telekom AG.