Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ ανέβασε τις μετοχές του ισπανού προπονητή της Ενωσης κ. Μανόλο Χιμένεθ. Δεν θα ήταν υπερβολή το να ισχυριστεί κανείς ότι μετά τους απόλυτους πρωταγωνιστές των ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο προπονητής της ΑΕΚ είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ισπανικών ΜΜΕ.

Ο λόγος προφανής… Από την ημέρα της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας ως σήμερα (Τετάρτη 4/5), ο άλλοτε προπονητής της Σεβίλης έχει παραχωρήσει πέντε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της χώρας του με πιο πρόσφατες τις δηλώσεις στο «radio Marca» όπου και αποκαλύπτει ότι «δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσω στην ΑΕΚ ή όχι».

Ο 47χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος με την Ενωση, ωστόσο το υψηλό κασέ του (1,2 εκατ. ευρώ ετησίως μαζί με το επιτελείο του, δίχως να συνυπολογίζεται η εφορία) αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Μετά και την αποχώρηση του κ. Πέτρου Παππά από τη χρηματοδότηση της εταιρείας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης προετοιμάζει την επόμενη μέρα της Ενωσης με ένα σχέδιο βιωσιμότητας, η επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και από τη συμμετοχή και ανταπόκριση των φίλων της ΑΕΚ σε αυτό.

Ο κ. Χιμένεθ δεν ήταν μέρος του σχεδίου πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο η κατάκτηση του τροπαίου άνοιξε τη δική του όρεξη για παραμονή αλλά συνάμα έβαλε σε σκέψεις και τον κ. Αδαμίδη για το πώς η συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή που οδήγησε στην ομάδα σε έναν τίτλο ύστερα από εννέα στείρα χρόνια, θα μπορούσε να καταστεί εφικτή.

Το δεύτερο κριτήριο παραμονής

Ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξει ασφαλώς και η πορεία της ΑΕΚ στα πλέι οφ. Αν αυτή φέρει την ΑΕΚ στην ευχάριστη θέση να διεκδικήσει το καλοκαίρι τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ενδέχεται η διοίκηση να πάρει το ρίσκο της παραμονής ενός «αλμυρού» προπονητή προσδοκώντας σε επιπλέον έσοδα από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βέβαια θα πρέπει να παραμείνει πιστός και ο ίδιος ο κόουτς Μανόλο καθώς ενδεχόμενη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία με την ΑΕΚ θα τον κάνει ακόμα πιο επιθυμητό σε ομάδες της πατρίδας του οι οποίες θα εξετάσουν ακόμα πιο σοβαρά την περίπτωση επαναπατρισμού του.

Ο κ. Χιμένεθ δεν έκρυψε ποτέ ότι προτεραιότητά του αποτελεί το να επιστρέψει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, προσδοκώντας ασφαλώς ότι η ευκαιρία θα του δοθεί σε ομάδα που θα διεκδικεί υψηλούς στόχους, τουτέστιν τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στη συνάντηση που θα έχουν μετά τα πλέι οφ ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αδαμίδης με τον προπονητή της ομάδας κ. Χιμένεθ, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως. Στο μεταξύ η ΑΕΚ εξετάζει περιπτώσεις πιθανών αντικαταστατών, επικεντρώνοντας την προσοχή της κυρίως στην ελληνική και βαλκανική αγορά και σε προπονητές οι οποίοι έχουν πείρα από το πώς πρέπει κανείς να διαχειριστεί μία μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας.