Το Αγιο Πάσχα πέρασε, αρνί, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά καταναλώθηκαν μέχρι τελευταίας μπουκιάς. Ηρθε η ώρα της αποτοξίνωσης και της ανελέητης ζυγαριάς, καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών. Ιδού μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεπλύνετε τις ενοχές σας, και να αισθανθείτε πιο ανάλαφροι, μετά τα λουκούλεια γεύματα των ημερών.

Χυμοί φρούτων
Η αποχή μίας ημέρας από συνήθη γεύματα, θα ήταν μία καλή αρχή. Μπορείτε να καταναλώνετε επί 24ώρου βάσεως μόνον χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τον οργανισμό σας από τοξίνες, βοηθώντας τον να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Ο χυμός σέλινου θεωρείται «κλειδί» για την αποτοξίνωση, ενώ ο χυμός καρότου διεγείρει τη λειτουργία του πεπτικού. Για τόνωση, επιλέξτε χυμό πορτοκαλιού, με λίγες σταγόνες λεμονιού. Ασφαλώς, μπορείτε να καταναλώσετε και φρούτα, τουλάχιστον τρεις μερίδες ημερησίως. Φράουλες και ανανάς ενδείκνυνται, προτιμήστε επίσης μήλα και πορτοκάλια.

Σούπες και υγρά
Ετοιμάστε ελαφριές σούπες με μπρόκολο ή κολοκύθι. Αποφύγετε το πολύ αλάτι. Οι σούπες είναι ιδιαίτερα εύπεπτες, ειδικά ύστερα από τις διατροφικές αμαρτίες του Πάσχα θα βοηθήσουν το στομάχι σας να ηρεμήσει. Επίσης σωτήριο, είναι το νερό. Θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενυδάτωση του οργανισμού σας, και στην αποβολή των τοξινών. Έχετε διαρκώς δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό, μην περιμένετε να διψάσετε για να το γεμίσετε ξανά.

Ψάρια
Τόνος, σολομός, τσιπούρα, γαύρος,σκουμπρί, σαρδέλα : όλα τους πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά ω-3, μπορούν να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στην αποτοξίνωση. Προτιμήστε τα, έχουναντιφλεγμονώδη δράση, διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, ευνοούν την οξυγόνωση των κυττάρων και την απομάκρυνση των τοξινών.

Σαλάτες
Οσο πιο πολλές καταναλώσετε, τόσο περισσότερες φυτικές ίνες θα πάρετε, βελτιώνοντας τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα. Προτιμήστε σαλάτες με μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, και αντίδια. Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όχι όμως παραπάνω από μία χούφτα.

Προβιοτικά γιαούρτια
Τα πολλά λιπαρά και γλυκά που καταναλώσαμε τις ημέρες αυτές, πιθανότατα διατάραξαν την ισορροπία στη χλωρίδα του γαστρεντερικού σωλήνα. Επιλέξετε προβιοτικά γιαούρτια, μεταξύ άλλων θα διασπάσουν τις τοξίνες. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με δημητριακά ολικής άλεσης.

Οσπρια
Φυσικές πηγές πρωτεΐνης, σιδήρου, αλλά και αντιοξειδωτικών, χρήσιμα όσο λίγες τροφές στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Στύψτε λίγο λεμόνι, όταν τα καταναλώνετε, η βιταμίνη C αυξάνει την πρόσληψη σιδήρου φυτικής προέλευσης.