Ενα νεογέννητο αρκουδάκι, μόλις δύο μηνών, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από εργαζόμενους σε μονάδα επεξεργασίας ξύλου, στο Αργος Ορεστικό, πολύ κοντά στον Αλιάκμονα. Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης για την Αγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στην περιοχή και βρήκε το μικρό ζώο, πολύ φοβισμένο, αλλά υγιές.

Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους και η φωλιά τους λειτουργεί σαν θερμοκοιτίδα. Παραμένουν κοντά της για δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Μια αρκούδα δεν εγκαταλείπει τα μικρά της παρά μόνο εάν την κυνηγήσουν σε μεγάλη απόσταση άγρια σκυλιά, ή εάν τη σκοτώσουν. Οι πιθανότητες να επιβιώσει ένα ορφανό αρκουδάκι, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών, είναι ελάχιστες.

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα από τις ΗΠΑ, τον Δρ. Τζων Μπίτσμαν, έστησαν μια επιχείρηση μεταφοράς του μικρού σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε, αλλά μακριά από τα… ενοχλητικά βλέμματα των κατοίκων της περιοχής, με την ελπίδα να το προσεγγίσει η μητέρα του.

Στο σημείο θα παραμείνει και δεύτερη νύχτα (Παρασκευή) και εφόσον δεν παρουσιαστεί η μητέρα για να το πάρει μαζί της, τότε το αρκουδάκι θα μεταφερθεί στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Αγριας Ζωής, στον Αετό της Φλώρινας, για περαιτέρω περίθαλψη και φροντίδα.

Ο Αρκτούρος απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει με τον κ. Λάμπρο Κραμποκούκη στο τηλέφωνο 6957834668 ή με τις αρμόδιες Δασικές και Αστυνομικές Αρχές.