Η άφιξη στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης (14/4) του ιταλού ατζέντη τού αριστερού χαφ του Παναθηναϊκού Σεμπάστιαν Λέτο φούντωσε τα σενάρια περί αποχώρησής του από το Τριφύλλι το προσεχές καλοκαίρι. Ο κ. Φερνάντο Ποσεντίνο ήρθε στη χώρα μας εσπευσμένα προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση των Πρασίνων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει στα χέρια (τουλάχιστον) μια επίσημη πρόταση από το εξωτερικό για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό. Αλλες πηγές πάντως έκαναν λόγο για πρόταση περικοπών στο συμβόλαιο του Λέτο από την ΠΑΕ, γεγονός που ωθεί τον παίκτη προς την έξοδο.

Λέγεται ότι η ομάδα που ενδιαφέρεται εμπράκτως για τον αργεντινό άσο του Παναθηναϊκού είναι η Πόρτο, η διοίκηση της οποίας φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει στους Πράσινους περί τα 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Σε πρώτη φάση πάντως το εν λόγω ποσό δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους διοικούντες το Τριφύλλι που κοστολογούν τον παίκτη τουλάχιστον με 5 εκατ. ευρώ καθώς σε περίπτωση πώλησής του δικαιούται ένα ποσό και η προηγούμενη ομάδα του, Λίβερπουλ.

Οπως ορίζεται στη συμφωνία των δύο συλλόγων από το καλοκαίρι του 2009, οι Κόκκινοι, αφενός διατηρούν το δικαίωμα της τελικής επιλογής (εφόσον το επιθυμούν) για να (ξανα)αποκτήσουν τον παίκτη προσφέροντας στον ΠΑΟ όσα και ο εκάστοτε υποψήφιος αγοραστής, αφετέρου δικαιούνται ποσοστό μεταπώλησης 45% από το τελικό ποσό της μεταγραφής, αφαιρουμένων όμως των εξόδων που θα έχουν κάνει μέχρι τότε οι Πράσινοι για τον παίκτη! Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Λέτο είχε δείξει και η «αιώνια» αντίπαλος της Πόρτο, Μπενφίκα!

Ο κ. Ποσεντίνο, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης συναντήθηκε με τον πελάτη του, τον οποίο και ενημέρωσε αναλυτικά για τις κρούσεις που έχει δεχθεί από συλλόγους του εξωτερικού (πληροφορίες αναφέρουν τις ιταλικές Τζένοα και Πάρμα), κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γόντικα.

Φημολογία για πρόταση περικοπής

Αργά το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε έντονη φημολογία (δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πλευρά) ότι οι Πράσινοι πρότειναν μείωση των αποδοχών του Λέτο κατά 40% (!) στο πλαίσιο της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που σκοπεύουν να εφαρμόσουν από το προσεχές καλοκαίρι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς μετόχων να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο, ο αργεντινός χαφ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟ μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και αμείβεται ετησίως με 1,12 εκατ. ευρώ (κοστίζει συνολικά στην ΠΑΕ 1,4 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εφορίας με συντελεστή 21%) θα πέσει στις 700.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση οι Πράσινοι θα έχουν ένα συνολικό όφελος περίπου 400.000 ευρώ αλλά πολύ δύσκολα ο παίκτης θα αποδεχθεί ένα αντίστοιχο «ψαλίδι» στον μισθό του.

Από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντως υποστήριζαν ότι δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση από τον ατζέντη του Λέτο ότι θα βρίσκεται στη χώρα μας και ως εκ τούτου δηλώνουν άγνοια επί τους θέματος…