Τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, όσο και η σύζυγός του, Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα έχουν δώσει αρκετές συνεντεύξεις σε εκπροσώπους του τύπου. Κοινή συνέντευξη ωστόσο έχουν να δώσουν από το 2006. Την εξασφάλισε -ποιος άλλος;- η τηλεπερσόνα Όπρα Γουίνφρεϊ για την 25η και τελευταία τηλεοπτική της σεζόν.

Εκπρόσωποι τύπου του Λευκού Οίκου, αλλά και της εταιρείας παραγωγής του δημοφιλέστερου talk show στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης, επιβεβαίωσαν ότι ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα θα έχουν μια μαγνητοσκοπημένη συζήτηση με την Βασίλισσα των talk shows στις 27 Απριλίου 2011, η οποία θα μεταδοθεί στις 2 Μαΐου 2011 σύμφωνα με το THR News.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε την καμπάνια για την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα το 2012. Παρ’ ότι πηγές αναφέρουν ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ δεν θα στηρίξει ξανά δημοσίως τον Αμερικάνο πρόεδρο (καθ’ ότι η υποστήριξη που του παρείχε στο παρελθόν της κόστισε πολλούς τηλεθεατές), είναι σχεδόν σίγουρο ότι το θέμα της ενδεχόμενης επανεκλογής θα συζητηθεί μεταξύ πολλών άλλων στη συνέντευξη.