Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες του θανάτου του 26χρονου λοχία πεζοναυτών, Τζέρεμι Σμιθ και του 23χρονου ναύτηΜπέντζαμιν Ραστ, σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Χελμάντ του Πακιστάν, όπου τα αμερικανικά στρατεύματα επιχειρούν εναντίον των ανταρτών Ταλιμπάν.

Μέχρις στιγμής, το Πεντάγωνο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση για τους θανάτους των δύο στρατιωτικών, αν κι όπως όλα δείχνουν, οι δύο άτυχοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί από πυραυλική επίθεση μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους. Ανώνυμη στρατιωτική πηγή ανέφερε ανεπίσημα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για θάνατο των δύο ένστολων από επίθεση με ρουκέτες τύπου «Χελφάϊρ».

Οι πυραυλικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για το θάνατο εκατοντάδων αμάχων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που έχουν θύματα Αμερικανούς στρατιώτες. Από την έναρξη των επιχειρήσεων το 2001 στο Αφγανιστάν έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.500 Αμερικανοί στρατιώτες.