Επηρεασμό διαιτητών στο πρωτάθλημα και πλαστά στοιχεία στη διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα κ. Κώστας Πηλαδάκης σε συνέντευξη Τύπου!

«Η ομάδα μας φέτος έχει δεχθεί 11 αλλοιώσεις από διαιτητικά λάθη. Η επόμενη ομάδα δεν υπερβαίνει τους 3-4 αγώνες. Εχω ένα dvd με όλα αυτά τα λάθη που κάποια είναι ίσως ανθρώπινα. Η ψυχή δεν έβγαινε, χθες μας την βγάλανε.

Ευνοηθήκαμε σε δύο παιχνίδια, εκ των οποίων το ένα το χάσαμε, αλλά είχαμε το θάρρος να το δηλώσουμε. Ενημέρωσα τον κ. Πιλάβιο, χωρίς να βγαίνω στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Δεν καταγράφω συνομιλίες, αλλά κατονόμασα συγκεκριμένα πρόσωπα που πήραν διαιτητές και επόπτες.

Επειδή δεν τα είχα καταγράψει, έκανε έρευνα και προς τιμήν του μου είπε πως έχω δίκιο. Ζητώ λοιπόν να φύγουν από την ΕΠΟ αυτοί οι άνθρωποι εδώ και τώρα. Τι φοβάται και δεν τους διαγράφει, να πάρουν το μήνυμα και οι υπόλοιποι;»

Εκτός από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο ο πρόεδρος της ΑΕΛ «φωτογράφισε» χωρίς να κατονομάσει και τον κατηγορούμενο ως νέο «παραγκάρχη» πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο.

«Θα αλλάξουν οι πρόεδροι που αλωνίζουν στα γήπεδα, βρίζουν κόσμο; Θα αλλάξουν οι διαιτητές που έρχονται και επειδή είμαστε ευγενικοί κάνουν ό,τι γουστάρουν; Εάν δεν αλλάξουν αυτά τι μέλλον έχουμε;

Νομίζετε πως αυτοί οι άνθρωποι ασχολήθηκαν με ένα παιχνίδι και τελείωσε; Κάθε εβδομάδα κάνουν τα ίδια. Επηρεάζουν διαιτητές, όπου βρίσκουν πατήματα. Γιατί υπάρχουν και σωστοί και τους κλείνουν τις πόρτες.

Εχουμε χρυσή ευκαιρία τώρα που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο στον πάτο να το καθαρίσουν. Εχω ενημερώσει όλες τις αρχές. Δεν με ενδιαφέρει να μπει κάποιος φυλακή, αλλά να φύγουν από το ποδόσφαιρο.

Οποιος δεν πάρει πρωτοβουλίες είναι συνένοχος. Ο ΟΠΑΠ και ο κ. Σπανουδάκης κάνει τεράστιες προσπάθειες να καθαρίσει το στοίχημα. Ο κόσμος που παίζει το μισό ευρώ θα ξεσηκωθεί και δεν θα τους μαζεύει κανένας».

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Λάρισα που υποβιβάζεται και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από την εντός έδρας ήττα της (2-3) από την ΑΕΚ αναφέρθηκε και στο θέμα της αδειοδότησης: «Είχαμε πει στη Super League πως θα εναρμονιστούμε με τα στάνταρ της UEFA. Πέρυσι δείξαμε διαλλακτικότητα, φέτος είπαμε ομόφωνα πως θα είναι αυστηρά τα κριτήρια.

Υπάρχουν πλαστά στοιχεία, χρέη, παίκτες που δεν πληρώνονται. Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα για όποιον από τις επιτροπές δεν τηρήσει τον νόμο.

Και να σταματήσουν οι πολιτικοί να απειλούν και ο κόσμος πως θα βγει στον δρόμο. Εχουμε κι εμείς κόσμο. Είναι εποχή κάθαρσης και όχι κουκουλώματος. Ακούμε χρέη προς την ΕΠΟ, χρέη προς τα εδώ, προς τα εκεί… Πού είναι η δίκαια αντιμετώπιση; Γιατί εμείς δεν χρωστάμε λεφτά; Τι σημαίνει διακανόνισα; Γιατί έφτασαν εκεί τα χρέη; Κι εμείς μπορούμε να χρωστάμε 10 εκατ. και διακανονίστε τα του Αγίου Ποτέ»!

Οσον αφορά στα «εσωτερικά» θέματα της ΑΕΛ ο κ. Πηλαδάκης παραδέχτηκε ότι «οποιαδήποτε λάθος επιλογή προσώπων βαραίνει τον πρόεδρο και όλη την ευθύνη την έχω εγώ. Να με κατηγορήσετε, να με κατακρίνετε. Ο ίδιος άνθρωπος που βρέθηκε πριν από επτά χρόνια είναι και σήμερα μπροστά σας. Ούτε συνήθειες άλλαξα, ούτε φίλους

Την επόμενη περίοδο θα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων. Ουδέποτε κοροϊδέψαμε τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Θα τηρήσουμε την ίδια ειλικρινή στάση που είχαμε από την πρώτη μέρα.

Και από όλα τα πανό και τα συνθήματα το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν το «ψεύτης». Τι είπα και δεν έκανα; Το γήπεδο που όλοι γελούσαν, ενώ έχουμε ακούσει για 700 εγκαίνια κι έχουμε δει 40 μακέτες, εμείς το ολοκληρώσαμε.

Χαλαλίζω και το τελευταίο ευρώ που έβαλα στην ΑΕΛ, το στέρησα από τα παιδιά μου, αλλά για τις αγάπες μας κάνουμε και λάθη».