Το πρόγραμμα των συναυλιών του ελληνικού δεκαημέρου έχει ως έχει ως εξής:

Δώρος Δημοσθένους, Σάββατο 14/05 και Κυριακή 15/05
Με τίτλο της παράστασης «One …. more for the Road» αλλά και με τίτλο του άλμπουμ του, ο δημιουργός παρουσιάζει ένα παζλ της πορείας του με αγαπημένα τραγούδια, όπως το Broken Bicycles του Tom Waits και το Boulevard of Broken Dreams του Harry Warren συνυπάρχουν με νέες ενορχηστρώσεις σε παλιά τραγούδια και δημιουργίες του ίδιου και νεότερων δημιουργών, Θέμης Καραμουρατίδης, Κώστας Παρίσης. Στήνει μια παράσταση με στιλ beatnik και ατμόσφαιρα βερολινέζικων μπαρ.

SUGAHSPANK & ΤΗΕ SWING SHOESfeat. DJ OXOCUBE & ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, Δευτέρα 16/05 και Τρίτη 17/05
Οι Swing Shoes είναι μια ανήσυχη, πολυσυλλεκτική μπάντα που ξεκίνησε το 2006 παίζοντας στον δρόμο! Στο αρχικό ντουέτo των Swing Shoes, Αδωνι Γουλιέλμο και Γιώργο Κούτρα, προστέθηκαν σύντομα και άλλοι μουσικοί, ο Πάνος Τομαράς στο μπάσο και ο Ανδρέας Σιγαλός στο βιολί δημιουργώντας ένα κλασικό gypsy swing σχήμα. Με επιρροές από Django Reinhardt, Romane, Duke Ellington και Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing και παραδοσιακής jazz σκηνής, οι Swing Shoes έχουν ως μουσική κατεύθυνση το σουίνγκ, το μπλουζ, τη μπόσα νόβα, τη gypsy jazz αλλά και την ελληνική παράδοση και όλα αυτά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κ συχνά απρόβλεπτη μίξη. Η Sugahspank η oποία εντυπωσίασε με τον πρώτο δίσκο της «The Incredible / The Invisible» και το ξεχωριστό, out – soul from the outer space ήχο της αλλά και η ταλαντούχα Ειρήνη Δημοπούλου είναι οι δύο τραγουδίστριες που συχνά συνοδεύουν τους Swing Shoes. Η swing αυτή παρέα, μαζί με τον DJ Oxocube – δημιουργός του The Ottawa Bros: Duck Soup και συνεργάτης της Sugahspank – στα κρουστά, θα ανέβουν στη σκηνή του half note για να μας θυμίσουν ότι : «It don’t mean athing if it ain’t got that swing!»

MODE PLAGAL, Τετάρτη 18/05 και Πέμπτη 19/05
Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την jazz τεχνοτροπία, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς αλλά και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στις μουσικές τους ως επιρροές.Οι Κλέων Αντωνίου, Θοδωρής Ρέλλος, Αντώνης Μαράτος, Τάκης Κανέλλος, Florian Mikuta – ξεχωρίζουν για την δημιουργική προσέγγιση τους στη μουσική μέσα από την jazz και την world fusion. Στο πνεύμα αυτό, αλλά και με εμπνευσμένες και ευφάνταστες ποιητικές αναφορές και ο καινούργιος δίσκος τους με τίτλο «Στην κοιλιά του κήτους» που τώρα παρουσιάζουν….

CABARET BALKAN & ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ, Παρασκευή 20/05 έως και Κυριακή 22/05
Μια απρόβλεπτη και εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνεργασία ετοιμάστηκε για το κλείσιμο της σεζόν στο Half Note. Από την μία πλευρά, μία σπουδαία τραγουδίστρια της έντεχνης ελληνικής σκηνής, η Γιώτα Νέγκα. Από την άλλη πλευρά, η «κολλεκτίβα ψυχαγωγίας» ή το «θεραπευτικό κέντρο» – όπως αρέσκονται να αποκαλούνται – οι μοναδικοί και εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενοι, Cabaret Balkan! Μία παρέα έξι μουσικών, που ξεσηκώνουν το κοινό όπου εμφανίζονται, με τα τρελά τους κέφια και την απερίγραπτη Βαλκανική προσέγγιση σε γνωστά κομμάτια ελληνικά και ξένα, σε ροκ και Θρακιώτικα ή pop και λαϊκά του 60’.

Νωρίτερα και στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος εμφανίζονται οι Human Touch με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο, Τριτη 29/04 έως και Παρασκευή 06/05
Οι Human Touch είναι πια ένα «ιστορικό» τρίο που πολλοί το αποκαλούν το «καλύτερα κρυμμένο μυστικό των Βαλκανίων» – χωρίς όμως η μουσική του δημιουργικότητα ν’ αποτελεί μυστικό. Το σχήμα αποτελείται από τους David Lynch (σαξόφωνα, φλάουτα, κρουστά κ. λπ.), Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο, κρουστά κ. ά.) και Σταύρο Λάντσια (πιάνο, πλήκτρα, ντραμς, κρουστά, κιθάρα, μελόντικα κ. ο. κ.). Οι Human Touch κινούνται σε πλαίσια που δεν γνωρίζουν όρια – παρά μόνο αυτά που θέτουν οι ίδιοι σαν καλλιτέχνες. Παίζουν εξίσου καλά world jazz και straight soul ή οτιδήποτε και έχουν συνεργαστεί με διαφορετικούς μουσικούς όπως οι Trilok Gurtu, Arturo Sandoval, Billy Cobham, Arild Andersen, Δ. Σαββόπουλος, Ορφ. Περίδης κ. α. Τώρα συναντιούνται εδώ για πρώτη φορά με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο – κιθαρίστα του θρυλικού πια συγκροτήματος Τρύπες – όπου πέρα από τις δικές του συνθέσεις, έδωσε στο συγκρότημα ένα χαρακτηριστικά διαφορετικό και εξόχως ενδιαφέροντα ήχο με το παίξιμο του

HALF ΝΟΤΕ JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr