Η ελληνική μόδα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Το σόου της σχεδιάστριας Λουκίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ήταν η καλύτερη απόδειξη.

Σε περίοδο κρίσης, με το χώρο να τον μαστίζει η οικονομική δυσπραγία και η έλλειψη εσωτερικής αλληλοστήριξης, η επίδειξη μιας εστέτ φιγούρας της ελληνικής μόδας, όπως η Λουκία παρουσίασε αξιοπρεπείς, ποιοτικές και ουσιαστικές προτάσεις, ενώ βρήκε απήχηση σε ένα κοινό προερχόμενο από διαφορετικούς χώρους.

Ακόμα κι αν η προσωπικότητα ενός δημιουργού χαρακτηρίζεται απ’ όσους δίνουν το «παρών» σε εκδήλωση που πρωταγωνιστεί, τότε η Ελληνίδα σχεδιάστρια Λουκία κέρδισε το στοίχημα.

Συνάδελφοί της, όπως οι αναγνωρισμένοι Γιώργος Ελευθεριάδης και Deux Hommes, συγγραφείς, όπως ο Αντώνης Σουρούνης, ηθοποιοί όπως η (μούσα της Λουκίας) Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και οι Μαρία Ναυπλιώτου, μέλη επιχειρηματικών οικογενειών, όπως η Μαρίνα Βερνίκου, δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες όπως η Λένα Αρώνη και η Βίκυ Καγιά, αποτέλεσαν την ελίτ των καλεσμένων που πήρε θέση στο frond row.

Το σόου που παρακολούθησαν είχε τη σκηνοθετική άποψη του Θεόδωρου Τερζόπουλου και αναδρομικό χαρακτήρα που ανέδειξε τα αγαπημένα υλικά και γραμμές της σχεδιάστριας.

Παιχνίδι σε λευκό και μαύρο, κεντημένες δαντέλες και ποπλίνες, μετάξι και τσόχα, διαφάνειες και όγκοι, αυστηρές γραμμές, αφαιρετική αισθητική και θηλυκές φόρμες χαρακτήρισαν τη συλλογή της Λουκίας για τον ερχόμενο χειμώνα 2011-12 με τίτλο «Billie».

Ονομασία όχι τυχαία. Τα μοντέλα κινήθηκαν αργά και λικνίστηκαν στους ρυθμούς της κυρίας των μπλουζ, Μπίλι Χόλιντεϊ.

Λίγο πριν την κορύφωση της επίδειξης η πρωταγωνίστρια της παράστασης Arlarme (θέατρο Αττις) Σοφία Χιλλ, βγαίνει στη σκηνή, η μουσική παύει και η επίδειξη μετατρέπεται σ’ ένα ιδιότυπο performance.

Ποιος είπε ότι τέχνη και μόδα έχουν αποκλίνουσες πορείες;

Φωτογραφίες: Studio Panoulis