Με χρηματική ποινή -στη χειρότερη των περιπτώσεων- ζήτησαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί ο Δικέφαλος για τα επεισόδια μερίδας οπαδών του στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η υπερασπιστική γραμμή έκανε λόγο για 10 μπουκάλια που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και έναν οπαδό που μπήκε μέσα με πυρσό, χωρίς ωστόσο να γίνουν επεισόδια. Οσο για τη φωτοβολίδα που δέχτηκε στον δεξιό του ώμο ο Σεμπάστιαν Σάχα, «απλά του κάηκε η μπλούζα».

Μετά από αίτημα του ΠΑΟΚ η απόφαση θα εκδοθεί τη Δευτέρα (4/4). Στην περίπτωση που τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που θεωρητικά είναι το πιθανότερο, τότε θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο με την Κέρκυρα και στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, εφόσον φυσικά εξασφαλίσει τη συμμετοχή του.

Ο κύριος νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, τόνισε στην Πειθαρχική επιτροπή: «Αρχικά δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί το κατηγορητήριο όταν αναφέρει αμέτρητα βεγγαλικά. Το θεωρούμε αφηρημένο ως έννοια. Το μόνο συγκεκριμένο είναι ότι έπεσαν 10 μπουκάλια. Κληθήκαμε σε απολογία για το άρθρο 14 το οποίο αναφέρεται σε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να γίνουν επεισόδια. Πουθενά στην έκθεση της αστυνομίας ή στην έκθεση του παρατηρητή δεν αναφέρεται ότι η είσοδος συνδέεται και με επεισόδια. Και ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνα ότι διέκοψε το παιχνίδι για εισβολή οπαδών και όχι για επεισόδια. Μα ένας οπαδός συνιστά επεισόδια; Με βάση όλα αυτά ζητάμε να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο με χρηματική ποινή».

Από την πλευρά του, ο δεύτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Μπίρδας, επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι υπότροπος σε μεμονωμένα επεισόδια. Γι’ αυτό στην χειρότερη περίπτωση χρηματική ποινή».

Οσο για τον υπεύθυνο ασφαλείας του Δικεφάλου, Νώντα Παπαεπαμεινώντα, ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι έπεσαν 300 βεγγαλικά. Όσον αφορά τον πυρσό που έπεσε στον Σάχα, τον ακούμπησε στην μπλούζα η οποία κάηκε. Ο τερματοφύλακας δεν τραυματίστηκε. Εδώ και τέσσερα χρόνια που ανέλαβε ο κύριος Ζαγοράκης, κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες να μην υπάρχουν προβλήματα. Δεν μπορούν να λυθούν όλα με την μία…».

Βεβαίως, στο ξεκίνημα της εκδίκασης της περιβόητης (πλέον) υπόθεσης, όπως ήταν λογικό, ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τα παράπονά του για το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικάστηκε με τόση καθυστέρηση. Αυτός που τα άκουσε ήταν ο Προεδρεύων της επιτροπής, Χρήστος Μαυρογένης, καθώς ο Γιώργος Ναυπλιώτης απουσίαζε από την διαδικασία λόγω προσωπικού προβλήματος.