Ένα από τα μεγαλύτερα deal που πέτυχε ποτέ ελληνική εταιρία πληροφορικής ανακοίνωσε η Exodus ΑΕ. Η γαλλική τράπεζα CRÉDIT AGRICOLE S.A. ανέθεσε στην EXODUS την προμήθεια του λογισμικού «EFS Collection and Recovery», ενός προγράμματος για την συλλογή και ανάκτηση των καθυστερούμενων οφειλών, για τις εταιρείες ολόκληρου του ομίλου της.

Η CRÉDIT AGRICOLE επέλεξε την ελληνική EXODUS, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και ανάλυση των καλύτερων συστημάτων στην παγκόσμια αγορά και, πλέον, η ελληνική εταιρία έχει την ευκαιρία να εγκαταστήσει το λογισμικό της στο πιο απαιτητικό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, «η λύση επιλέχθηκε αφ’ ενός λόγω της σημαντικής επένδυσης της EXODUS στο εξειδικευμένο της λογισμικό και αφ’ ετέρου λόγω των πολλαπλών της εγκαταστάσεων σε μεγάλους οργανισμούς διεθνώς που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος».

Στόχος της CRÉDIT AGRICOLE ήταν η εξεύρεση στη διεθνή αγορά ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο θα επιτρέπει την ενσωμάτωση των εκάστοτε βέλτιστων διεθνών πρακτικών κι επιπλέον θα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας που δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με την Exodus, «η προσαρμοστικότητα και ο γρήγορος χρόνος υλοποίησης της λύσης ήταν κρίσιμα κριτήρια επιλογής στη διαγωνιστική διαδικασία».

Η εταιρία επισημαίνει ότι το σύστημά της «EFS Collection and Recovery» «έχει αναπτυχθεί με την τεχνολογία RightFit®, η οποία επιτρέπει την εύκολη και χωρίς συμβιβασμούς προσαρμογή του προϊόντος στις ανάγκες κάθε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ανεξαρτήτως μεγέθους» και «βασίζεται στη μεθοδολογία RapidDeploy® της EXODUS, η οποία εξασφαλίζει πολύ γρήγορους χρόνους υλοποίησης και επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να καρπωθούν άμεσα τα οφέλη της λύσης».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργασθούμε με τον Όμιλο της CRÉDIT AGRICOLE. Είμαι βέβαιος ότι η ευελιξία του προϊόντος μας σε συνδυασμό με τη σημαντική τεχνογνωσία της EXODUS στον τομέα της διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα εξασφαλίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων και θα βοηθήσουν την CRÉDIT AGRICOLE στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EXODUS, κ. Γ. Κωνσταντινίδης.

Η CRÉDIT AGRICOLE είναι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γαλλίας, διαθέτει δίκτυο λιανικής τραπεζικής με 11.800 υποκαταστήματα σε 15 χώρες, το οποίο εξυπηρετεί 59 εκατομμύρια πελάτες. Ο τραπεζικός όμιλος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη – βάσει εσόδων λιανικής τραπεζικής και αριθμού υποκαταστημάτων – και τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο ( βάσει συνόλου ενεργητικού), έχει παρουσία σε 70 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 160.000 εργαζόμενους.

Η ελληνική EXODUS δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην διεθνή αγορά προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως το «Recognized for Excellence – 5 Star» από το European Foundation for Quality Management και το βραβείο «Best Workplace».