Μία νέα επενδυτική πρόταση που προσφέρει μέγιστη συνολική μεικτή απόδοση 30% για καταθέσεις σε ευρώ, 25% για καταθέσεις σε δολάριο και ελάχιστη μεικτή εγγυημένη απόδοση 5% για καταθέσεις σε ευρώ αλλά και σε δολάριο ΗΠΑ προσφέρει η HSBC.

Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία «Energy Memory», το οποίο έχει διάρκεια 5 έτη και προσφέρεται με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 ευρώ ή δολαρίων ΗΠΑ και παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη.

Η προεγγραφή ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου 2011.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα καλάθι μετοχών το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες με παγκόσμιο προφίλ και συγκεκριμένα τις BP plc, BG Group plc, CNOOC limited, Gazprom και Total SA.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος, «τα τελευταία χρόνια, ο ευρύτερος κλάδος της ενέργειας εμφανίζει ιδιαίτερη κινητικότητα μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η συγκεκριμένη αγορά μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSBC (Ανάλυση Oil sector outlook, 23.1.2011), θα λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον καλύτερο το 2011, με ακόμα πιο θετικές επιδράσεις στις τιμές. Στον κλάδο αυτού του μεγέθους και της σημαντικότητας, η HSBC αναγνώρισε επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες αξιοποίησε μέσα από τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη Energy Memory».