Η διοργάνωση της άτυπης συνόδου υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρόδο με θέματα που αφορούν την έκδοση visa, υπό την προεδρία της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν το αντικείμενο συζήτησης του υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη με τον Ούγγρο υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Ender Hornath στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Πολιτισμού σήμερα στη Βουδαπέστη.

Ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τις επαφές που είχε με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Α. Ταγιάνι και τον γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Τ. Ριφάι και συμφώνησε να αποστείλει σχετική επιστολή προκειμένου η Ουγγαρία, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναλάβει την πρόσκληση των υπουργών Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έλληνα υφυπουργού, πιθανότερη χρονική περίοδος διεξαγωγής της άτυπης συνόδου είναι τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα θέματα που αναμένεται να εξεταστούν είναι η έκδοση ταξιδιωτικής θεώρησης (visa) και τα εμπόδια που προκύπτουν για χιλιάδες ταξιδιώτες από χώρες εκτός Σένγκεν, που θέλουν να επισκεφθούν την Ευρώπη.