Αντίπαλες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα για να εμποδίσουν πλήθος υποστηρικτών του προέδρου της χώρας, Αλί Αμπντάλα Σαλέχ να φτάσουν στην περιοχή της πρωτεύουσας όπου διαδηλώνουν χιλιάδες αντικαθεστωτικοί. Οι διαδηλωτές αντιδρούν το θάνατο 52 ανθρώπων, στις 18 Μαρτίου.

Βασικό αίτημα των αντικαθεστωτικών είναι η παραίτηση του Σαλέχ, που κυβερνά τη χώρα από το 1978. Ο ίδιος, μιλώντας στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε «να μην υποχωρήσουν» και δήλωσε πρόθυμος να παραδώσει την εξουσία, αλλά «σε άξια χέρια». Επίσης, αρνήθηκε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται για τον θάνατο διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα.

Οι διοργανωτές της αντικαθεστωτικής διαδήλωσης εκτιμούν ότι είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, υποστηρικτές του Αλί Σαλέχ διοργάνωσαν τη δική τους πορεία, στην οποία μίλησε, μάλιστα, ο πρόεδρος της Υεμένης. Δήλωσε έτοιμος να παραδώσει την εξουσία, αλλά όπως είπε «σε ασφαλή και όχι διεφθαρμένα χέρια».«Είμαστε κατά του να ρίξουμε έστω και μία σφαίρα» πρόσθεσε.

Η πρωτεύουσα Σαναά θύμιζε την Παρασκευή φρούριο. Σημεία ελέγχουν στήθηκαν τόσο από τους αντικαθεστωτικούς, όσο και από τις κυβερνητικές δυνάμεις και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ένοπλους.

Την Τετάρτη, το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δίνοντας αυξημένες εξουσίες στον Αλί Αμπντάλα Σαλέχ. Το κοινοβούλιο αποτελείται από 301 μέλη. Συνολικά, 164 από τους 165 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που κηρύχθηκε στις 18 Μαρτίου.

Τα στελέχη της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, οι ανεξάρτητοι και όσοι βουλευτές του κυβερνώντος Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή, μποϊκόταραν τη συνεδρίαση.