Διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης λαμβάνει πλέον , σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, η συνεχιζόμενη κατάληψη των συμβασιούχων στο δημαρχείο της Αθήνας, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στο δήμο.

Ο κ. Καμίνης βλέπει «πολιτικά κίνητρα» βλέπει , πίσω από την απόφαση των συμβασιούχων και των συνδικαλιστών των σωματείων στο Δήμο Αθηναίων για τη συνέχιση της κατάληψης στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρο Παπασπύρο και εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας, αποδέχτηκε το βασικό αίτημα των εργαζομένων για αναστολή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα: «Δέχτηκα να συναντηθούμε εκ νέου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ούτως ώστε να βρούμε μία λύση σ’ αυτό το θέμα, την οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε στην κυβέρνηση». Μάλιστα, διατυπώνει ως μομφή ότι μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος ενός από τα σωματεία των εργαζομένων είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Έτσι, αναρωτιέται με ποια συνδικαλιστικά κριτήρια ελήφθη η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. « Φοβάμαι ότι εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα», σημειώνει.

Ο κ. Καμίνης καλεί την συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας, μάλιστα, ότι «υπάρχει κι ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των ίδιων των καταληψιών. Η στατικότητα του κτιρίου παρουσιάζει προβλήματα και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ανθρώπων, πέρα από ένα ορισμένο σημείο».