ΣΙΚΑΓΟ

Οι κάτοχοι σκύλων μπορούν από αύριο να ακυρώσουν την συνδρομή τους στο γυμναστήριο, αφού σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, μια βόλτα με το συμπαθές τετράποδο κάνει περισσότερο καλό στην υγεία μας απ’ ότι οι ατέλειωτοι κοιλιακοί. Σύμφωνα με μία μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, οι ιδιοκτήτες σκύλων αποκτούν θαυμάσια φυσική κατάσταση, υπό δύο προϋποθέσεις : όταν τους βγάζουν καθημερινά και για πολλή ώρα βόλτα.

Η σχετική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 5.900 εθελοντές, οι 2.170 εκ των οποίων είχαν σκύλο, έδειξε πως το 60% από τους ιδιοκτήτες των σκύλων πληρούσε τις συστάσεις για συστηματική, μετρίας εντάσεως φυσική δραστηριότητα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους δεν διέθεταν σκύλο μετά βίας ξεπερνούσε το 30%. Επιπλέον, το 50% των ιδιοκτητών σκύλων ξεπερνούσαν το ημίωρο περπάτημα την ημέρα, ενώ συνολικά, τα δύο τρίτα των εθελοντών που είχαν σκύλο διέθεταν το λιγότερο 10 λεπτά κάθε φορά που έβγαζαν τον σκύλο τους βόλτα – και οι περισσότεροι τον έβγαζαν για βόλτα περισσότερες από μία φορά την ημέρα.

«Η παρουσία ενός σκύλου στο σπίτι φαίνεται να αυξάνει σημαντικά την φυσική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη του και είναι καλά τεκμηριωμένο πως η αύξηση αυτή ωφελεί σημαντικά την υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Μάθιου Ριβς. Και κατέληξε : «Οσοι διαθέτουν ένα σκύλο για συντροφιά έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να γυμνάζονται τόσο, όσο είναι απαραίτητο για την διατήρηση της καλής υγείας – δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα».