Μετά από το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο έχει πολιτική βεντέτα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος μπήκε στο στόχαστρο και της Ν.Δ. Με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση του κ. Πάγκαλου στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα (Κοινωνία: Ώρα Μέγκα) για το Σκοπιανό και τους χειρισμούς στο θέμα της ονομασίας του τότε υπουργού Εξωτερικών και νυν προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε, ότι για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τον είχε προειδοποιήσει και δήλωσε ότι αυτός και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης είχαν ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό. Η στάση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε την οργή της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο εκπρόσωπός της κ. Ι. Μιχελάκης έθεσε θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

«Του είχα πει «Πρόσεξε τι πας να κάνεις, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να έχει δύο μέτωπα». Στοιχειώδης κανόνας για όποιον έχει κάνει φαντάρος είναι να μην βρεθεί μέσα σε διασταυρούμενα πυρά. Εμείς είχαμε το μέτωπο του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και πήγαμε να ανοίξουμε άλλο ένα» τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Στη συνέχεια, όμως έριξε τη ρουκέτα, στοχεύοντας τον κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας: «Και μου είπε «Πώς θα λέγονται;». Του είπα «Ασ’ τους να λέγονται όπως θέλουν», βάλ’ τους τώρα έναν προσδιορισμό, πες τους ότι επειδή θα μπερδεύεστε με την ελληνική Μακεδονία θέλουμε να λέγεστε Μακεδονία των Σκοπίων, ή Βόρεια Μακεδονία, κτλ. Αυτό δεν συζητάμε τώρα, μετά από 20 χρόνια ταραχή και ζημίες για την εξωτερική μας πολιτική και την διεθνή μας θέση;».

Η απάντηση της Ν.Δ. ήταν άκρως επιθετική και ο κ. Μιχελάκης σημείωσε, ότι ο κ. Πάγκαλος με τις δηλώσεις του, «περηφανεύεται ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες”».

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της Ν.Δ., η δήλωση αυτή που είναι κατά την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης-όπλο στην προπαγάνδα των Σκοπίων- έρχεται σε μια ημέρα που μπαίνει σε τελική και κρίσιμη φάση η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον της χώρας μας, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008.

«Μετά από αυτό και ιδίως στην κρίσιμη αυτή στιγμή, μπορεί ο κ. Πάγκαλος να παραμένει ακόμη στη θέση του Αντιπροέδρου; Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ενώ λίγο αργότερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδης, ζήτησε την παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, παραλληλίζοντας τον με έναν σύγχρονο Εφιάλτη!