Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες συντελούνται αυτή τη στιγμή στην Ιερά Σύνοδο μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, των 12 Συνοδικών ιεραρχών και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου για την παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή της Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας κ. Αντ. Ζαμπέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τριετής απόσπαση του κ. Ζαμπέλη από την εταιρεία Real Estate της Εμπορικής Τράπεζας έχει ολοκληρωθεί και η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ζητήσει την εκ νέου απόσπαση του.

Στενός συνεργάτης των κ.κ. Ιερωνύμου και Θεοκλήτου, ο κ. Ζαμπέλης ανέλαβε την θέση του Γενικού Διευθυντή αμέσως μετά την εκλογή του κ. Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ορισμένοι συνοδικοί μητροπολίτες, όπως ο Υδρας κ. Εφραίμ, υποστήριξαν στη συνεδρίαση της Συνόδου ότι θα πρέπει να αποσταλεί επιστολή στην τράπεζα με την οποία να ζητείται παράταση της θητείας του κ. Ζαμπέλη.

Οι προτάσεις αυτές ωστόσο συνάντησαν την έμεση αντίδραση άλλων μελών της Ιεράς Συνόδου, με τον Αρχιεπίσκοπο να μην ξεκαθαρίζει – σύμφωνα με πληροφορίες – την θέση του με απόλυτη σαφήνεια.

Από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του κ. Ζαμπέλη είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος επιμένει ότι θα πρέπει να παραταθεί άμεσα η θητεία του, καθώς όπως τονίζει θα πρέπει να προστατευτεί η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους διαδρόμους του συνοδικού μεγάρου έχουν αρχίσει να ακούγονται ήδη τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του κ. Ζαμπέλη, ο οποίος πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί πιθανής αποχώρησης του.