Μέχρις εσχάτων αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ μετά τη μετωπική αντιπαράθεση των προέδρων τους, των κκ. Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή.

Οι δυο ένοικοι της δεξιάς πολυκατοικίας, προβλέπεται ότι το επόμενο διάστημα θα κονταροχτυπηθούν σκληρά στα… μαρμαρένια αλώνια για την…καρδιά και τη ψήφο των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Δεν ήταν τυχαία και η αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην τριτολογία του στη Βουλή, ότι το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ο ΛΑΟΣ.

Η στάση του κ. Σαμαρά στη Βουλή να συνδέσει ευθέως το ΛΑΟΣ με την ψήφιση του μνημονίου, ήταν μια στοχευμένη επιλογή, στην προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να απαξιώσει πολιτικά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.
Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. κυρίαρχη είναι η άποψη, ότι η σύγκρουση με τον κ. Καρατζαφέρη θα φθάσει πλέον στα άκρα και δεν υπάρχει κανένα σημάδι βελτίωσης των σχέσεών τους.

Ο ΛΑΟΣ και ο…λαγός!

Η κίνηση του κ. Σαμαρά να χαρακτηρίσει με ένα λογοπαίγνιο το ΛΑΟΣ ως… λαγό, είχε ως σαφή επικοινωνιακό στόχο να απαξιώσει το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

«Σε συνέντευξή σας λίγο πριν το μνημόνιο, είπατε ότι “κάθε μέρα που περνάει είναι διάστημα απογοητευτικό, υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ”. Μήπως κύριε Καρατζαφέρη αντί για ΛΑΟΣ είστε λαγός;» του είπε ο κ. Σαμαράς.

Το γάντι σήκωσε αργότερα ο κ. Καρατζαφέρης, που βλέποντας ότι απουσιάζει από τη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς ανταπάντησε, δείχνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ο εμφύλιος στη δεξιά παράταξη: «Βλέπω ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε».

Βέβαια, νωρίτερα είχε αποκαλέσει τον κ. Σαμαρά, «μελλοντικό πρωθυπουργό», προκαλώντας ποικίλα αρνητικά σχόλια από τη Ν.Δ. που χλεύασε και την αναφορά του κ. Καρατζαφέρη, ότι ο ΛΑΟΣ θα κυβερνήσει αυτοδύναμος.

Γι’ αυτό και δίνουν γραμμή στα στελέχη της Ν.Δ. να αποκαλούν το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, εκτός από κόμμα του μνημονίου και «αυτοδύναμο λαγό».

Μάχη για την κοινή δεξαμενή των δεξιών
Για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα του μνημονίου και ως τέτοιο θα το προβάλλουν. Και αυτό, για να κερδίσουν από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που δυσανασχετούν από την οικονομική πολιτική που ακολουθείται.
Η κοινή δεξαμενή των συντηρητικών ψηφοφόρων και η δημοσκοπική άνοδος του ΛΑΟΣ ενισχύουν το σκηνικό σύγκρουσης των δυο κομμάτων. Εξάλλου, στην παρούσα χρονική περίοδο, η κυρία δεξαμενή, από την οποία ευελπιστεί, ότι θα αντλήσει ψήφους η Ν.Δ., είναι αυτή του ΛΑΟΣ.

Γι’ αυτό και τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά, υποστηρίζουν ότι το εκλογικό σώμα του ΛΑΟΣ είναι περισσότερο ευάλωτο στις πιέσεις της Ν.Δ., οι οποίες και θα γίνουν πιο έντονες το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Σαμαράς, θέλησε με την εμφάνισή του στη Βουλή, εκτός από την πολεμική στην κυβέρνηση για το μνημόνιο, να χαράξει μια σαφή διαχωριστική γραμμή με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Ο Φαήλος και ο Σαμαράς

Η αρχή της κοινοβουλευτικής σύγκρουσης ξεκίνησε στη Βουλή, όταν ο κ. Καρατζαφέρης, επικαλέστηκε διαδικτυακό άρθρο στην ιστοσελίδα antinews.gr του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη (δικηγόρου, προέδρου του Δικτύου 21 και πολιτικού φίλου του κ. Σαμαρά) για να στριμώξει πολιτικά τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον κ. Κρανιδιώτη και να πάρει θέση «εάν ένα στέλεχος της ΝΔ μπορεί να βρίζει πολιτικούς αρχηγούς και ιστορικές εφημερίδες ως φυλλάδες».

Ο κ. Σαμαράς δεν αποδοκίμασε τον κ. Κρανιδιώτη, απλά θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν ασκεί επιρροή στην ηγετική ομάδα και στον ίδιο: «Ως προς τον κ. Καρατζαφέρη: Η Νέα Δημοκρατία, ούτε βρίζει, ούτε συκοφαντεί, ούτε κάνει κωλοτούμπες, ούτε προβοκάρει. Ξέρετε καλά ποιοι εκφράζουν τη Ν.Δ. Και συνεπώς η ερώτησή σας, επιστρέφεται ως άνευ αντικειμένου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στους βουλευτές, που δεν έχει καμία επίσημη θέση στο Κόμμα. Αλίμονο αν πρέπει να απαντάμε για οποιοδήποτε άρθρο γράφεται οπουδήποτε».

Η οργή Καρατζαφέρη για το Δίκτυο 21

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καρατζαφέρης βάζει στο στόχαστρό του τον κ. Κρανιδιώτη, για τον οποίο έχει πει πως επηρεάζει απόλυτα το τον κ. Σαμαρά σε πολλές αποφάσεις του.

Προ ημερών με συνέντευξή του ο κ. Καρατζαφέρης είχε επιτεθεί τόσο στον λογογράφο και στενό σύμβολο του κ. Σαμαρά, τον κ. Χρ. Λαζαρίδη, όσο και στον κ. Κρανιδιώτη, που έχει προτείνει την αυτοδιάλυση του ΛΑΟΣ.

Το επιχείρημα του κ. Κρανιδιώτη, ήταν ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που ο πατριωτικός λόγος του κ. Σαμαρά, καλύπτει τους ψηφοφόρους που έχουν ακολουθήσει τον κ. Καρατζαφέρη.

«Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν ένα μέγεθος Πολιτικής Άνοιξης, για να το ελέγχουν. Είναι άνθρωποι ακραίοι. Εμείς δεν μπορέσαμε ποτέ να έρθουμε σε διάλογο μαζί τους, ή να επιτρέψουμε διάλογο μαζί τους, γιατί η ακρότητά τους είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Μην ξεχνάτε ότι κάποιοι από αυτούς ήταν η αιτία που παραλίγο να γίνει πόλεμος με την Τουρκία, πριν από μερικά χρόνια. Είναι επικίνδυνοι και αιθεροβάμονες» είχε πει ο κ. Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τους, ότι συνέβαλλαν στο ναυάγιο στις διεργασίες προσέγγισης του ΛΑΟΣ με τη Ν.Δ.