Στο δήμο η… λυπητερή για την Κερατέα

Κινδυνεύουν να χαθούν κοινοτικές χρηματοδοτήσεις 12 εκατ. ευρώ και να καταλογιστούν αποζημιώσεις, τις οποίες θα κληθεί να καλύψει ο Δήμος Λαυρεωτικής

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα καταλογίζονται στο Δήμο Λαυρεωτικής τα ποσά που θα προκύψουν σε βάρος του Δημοσίου από τυχόν ματαίωση των έργων για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της Κερατέας, προωθεί η κυβέρνηση.

Αφορμή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, υπήρξε η «πρόσφατη δολιοφθορά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που κατέληξε σε ολοσχερές κάψιμο δύο μηχανημάτων της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Βραγόνι Κερατέας.

«Τέτοιες ενέργειες», τονίζεται, «διαιωνίζουν το κλίμα αντιπαράθεσης και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες διαλόγου και αποκλιμάκωσης της έντασης που η κυβέρνηση επιδιώκει. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του «κλεφτοπόλεμου»».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σημειώνει ότι με ευθύνη των αντιδρώντων και του δήμου Λαυρεωτικής, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο, ύψους σχεδόν 12 εκ. ευρώ αλλά και να πληρωθούν σημαντικά ποσά για δημοσιονομικές διορθώσεις. Επιπλέον, σε μια εποχή βαριάς οικονομικής κρίσης, από τη δράση ακραίων στοιχείων το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις.

«Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία που προωθούν άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή», όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, «η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση απένταξης του έργου το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κλπ) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012».
.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk