Εγκύκλιο, με την οποία ορίζεται ανώτερος αριθμός μαθητών στις τάξεις των σχολείων της χώρας τα 25 παιδιά, εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ο ανώτερος αριθμός ισχύει τόσο για τα δημοτικά σχολεία, όσο και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με προσαύξηση 10% σε ειδικές περιπτώσεις, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται.

Η εγκύκλιος, που υλοποιεί δέσμευση του υπουργείου στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας, εν όψει των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, εστάλη στα σχολεία σήμερα.

«Ενώνουμε τα σχολεία μας. Ενώνουμε το εκπαιδευτικό μας δυναμικό, προς όφελος των μαθητών μας» δήλωσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το σχέδιο συγχωνεύσεων των σχολείων.

«Η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού δημιουργεί εύρωστες εκπαιδευτικές μονάδες, που μπορούν να εφαρμόσουν όλες τις καινοτόμες δράσεις του Νέου σχολείου» συνέχισε η υφυπουργός Παιδείας.

«Εκεί όπου οι συνθήκες επιτρέπουν την ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία μεταφορά των μαθητών, ενώνουμε τα σχολεία, διατηρώντας όμως τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, όπως ισχύει και σήμερα» κατέληξε.

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν την Παρασκευή οι καθηγητές της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις οποίες ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Η στάση εργασίας θα γίνει τις τελευταίες τρεις ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες τις απογευματινής, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνο0νται για τις 12.30 αύριο το μεσημέρι σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά τη χώρα.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων θεωρεί τις συγχωνεύσεις αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι «δημιουργεί εργασιακή ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς, ενώ οδηγεί και σε μεγάλα συγκροτήματα σχολείων».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδριάζει αυτή την ώρα για να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Ήδη έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 30 Μαρτίου με την επιφύλαξη να γίνει και δεύτερη 24ωρη απεργία εάν κατατεθεί νομοσχέδιο για τα μισθολογικά του κλάδου.