Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά μετά την ισοφάριση με τον Κουτσιανικούλη στο 45΄, κυριάρχησε και με πέναλτι του Βιτόλο στο 71΄, πήρε τη νίκη (2-1) απέναντι στον Ολυμπιακό. Πρώτη σε κανονική περίοδο στην Τούμπα, μετά το 1997. Ξανά σε θέση Ευρώπης ο Δικέφαλος, που πάει με… αέρα στη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Αναβολή στέψης για τους Ερυθρόλευκους, που έχασαν ακόμα ένα ντέρμπι.

Φουριόζος ΠΑΟΚ και μετά… ύπνος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και επιχείρησε να αιφνιδιάσει, έχοντας και τη στήριξη των οπαδών του, που είχαν (σχεδόν) γεμίσει τις κερκίδες της Τούμπας. Στην πρώτη φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν στην περιοχή του Πάρντο, που έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, αλλά τελικά κατάφερε να απομακρύνει.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Ο οποίος είχε δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ και πιέζοντας (επιλεκτικά) λίγο κάτω από το κέντρο, επιχειρούσε να κλέψει και να κάνει τη ζημιά στην αντεπίθεση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία περίπτωση στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το κλέψιμο που έψαχνε έφερε γκολ

Στο 12΄ όμως οι παίκτες των Ερυθρόλευκων πίεσαν, έκλεψαν τη μπάλα με τον Ιμπαγάσα, που έκανε την κάθετη πάσα στον Τζιμπούρ, με τον Αλγερινό να μπαίνει στην περιοχή και με πολύ καλό σουτ να γράφει το 0-1.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός φάνηκε ακόμα περισσότερο απρόθυμος να κάνει παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι πως όποτε έπαιρνε τη μπάλα παίκτης τους, πρώτο του μέλημα ήταν να «παγώσει» το ρυθμό και όχι να δημιουργήσει. Ο ΠΑΟΚ παρότι ήθελε, δεν μπορούσε να πιέσει και να κάνει μεγάλες φάσεις.

Και ξαφνικά γκολ ο ΠΑΟΚ

Τα άκρα δεν λειτουργούσαν και από τον άξονα οι κενοί χώροι ήταν ανύπαρκτοι. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, να μην υπάρχουν φάσεις μέχρι και το 45΄. Όταν ο Ολυμπιακός από κόρνερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2, με τον Ρόμενταλ. Σωτήρας για τον ΠΑΟΚ, ο Κοντρέρας, που έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι, από το πουθενά έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά τη βαθιά μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Πάρντο έκανε «τσαφ», ο Κουτσιανικούλης πήρε τη μπάλα και σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα στο 45΄. Ετσι έκλεισε ένα ημίχρονο, που ό,τι πρόσφερε ήταν τα δύο γκολ και το τελευταίο δίλεπτο.

Με φόρα ο Δικέφαλος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη αύρα της λήξης του πρώτου. Το ματς ουσιαστικά τότε άρχισε και ο ΠΑΟΚ φαινόταν έτοιμος για το 2-1. Στο 48΄ ο Ετο έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Μουσλίμοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Πάρντο, αλλά αυτή τη φορά, ο κίπερ του Ολυμπιακού κατάφερε να σώσει την ομάδα του.Στο επόμενο 20λεπτο οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές, αλλά ο ρυθμός παρέμενε καλύτερος από το πρώτο ημίχρονο.

Πέναλτι (;) και… ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το κέντρο και ο Ολυμπιακός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε (δεύτερο) γκολ στο 71΄. Ο Βιεϊρίνια, (που είχε μπει αλλαγή) μπήκε στην περιοχή δέχτηκε ένα μαρκάρισμα από τον Παπαδόπουλο, από τα πολλά που γίνονται σε ένα ματς και ο Κωνσταντινέας έδωσε το πέναλτι για το Δικέφαλο. Ο Βιτόλο εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Κύπελλο και πρωτάλημα

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στον Ολυμπιακό, που παρά την είσοδο των Φουστέρ, Ουρτάδο και Πάντελιτς (και το 4-4-2 που εφάρμοσε), δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία μεγάλη νίκη παρά την κούραση, τις απουσίες και την… ΑΕΚ. Εφτασε τους 40 βαθμούς, πάτησε στην τέταρτη θέση και πάει για πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, κόντρα στην Ενωση. Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι κακό δεύτερο ημίχρονο σε ντέρμπι, με κακή εμφάνιση, αλλά ο τίτλος δεν χάνεται. Η επόμενη σεζόν, ωστόσο είναι άλλο θέμα.