Κρίσιμη σύσκεψη για την επίλυση του ζητήματος των μεταναστών – απεργών πείνας θα πραγματοποιηθεί στις 4.15 το απόγευμα στο κτίριο της ΓΣΕΕ, με την παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης που θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης αλλά και των μεταναστών.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούσης, ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κυρία Αννα Νταλάρα. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με την ελπίδα όλων να έχουν αίσιο αποτελέσμα οι διαπραγματεύσεις. Ηδη έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας πολλών απεργών πείνας επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα.

Αυτή τη στιγμή στο μέγαρο «Υπατία» βρίσκεται ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, με συνεργάτιδά του, και συζητούν με τους μετανάστες στους οποίους παρουσιάζουν τις προτάσεις τους που αφορούν στην ιατρική τους περίθαλψη.