Νέα ελπιδοφόρα είδηση για την πορεία της γερμανικής οικονομίας. Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα αυξήθηκαν τον Ιανουάριο με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτόν που ανέμεναν οι ειδικοί.

. Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει, ως γνωστόν, με ισχυρούς ρυθμούς χάρη στην ελκυστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων της χώρας στις διεθνείς αγορές

. Ο πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) Αξελ Βέμπερ είχε προβλέψει τον περασμένο μήνα ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας κατά 2,5% το τρέχον έτος (το 2010 το γερμανικό ΑΕΠ εκτινάχθηκε κατά 3,6% υψηλότερα).

Σταθμισμένες με εποχικούς παράγοντες και με τον πληθωρισμό, οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Ιανουάριο στη Γερμανία συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2010, όταν είχαν σημειώσει κάμψη κατά 3,6%.

Οι ειδικοί που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει ανάκαμψη μεν των παραγγελιών αλλά μόνο κατά 2,5%.

Οι παραγγελίες από εγχώριες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση. Οι παραγγελίες για βασικά βιομηχανικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 4,6% και οι παραγγελίες για επενδυτικά προϊόντα και για καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 2% και κατά 0,8% αντιστοίχως.