Η νίκη της Τσέλσι (2-1) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο εξ αναβολής ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ βάζει φωτιά στη διεκδίκηση του τίτλου στην Αγγλία, αλλά και στα… μπατζάκια του σκωτσέζου τεχνικού της Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είδε την ομάδα του να αδικείται κατάφορα από τις αποφάσεις του διαιτητή κ. Μάρτιν Ατκινσον. Ο ρέφερι αφενός δεν τιμώρησε με κίτρινη κάρτα (θα ήταν η δεύτερη) τον Νταβίντ Λουίζ σε μαρκάρισμα επί του Γουέιν Ρούνεϊ και αφετέρου υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι από το οποίο σημειώθηκε το νικητήριο γκολ της Τσέλσι.

Πριν από μερικές ημέρες η διαδικτυακή έκδοση της αγγλικής εφημερίδας «Mirror» αναφερόμενη στην αθώωση του Ρούνεϊ για την αγκωνιά σε αντίπαλό του στην αναμέτρηση με τη Γουίγκαν, φιλοξένησε τους εικονογραφημένους… κανονισμούς που ισχύουν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Στο χιουμοριστικό θέμα γινόταν αναφορά στο γκολ της Τότεναμ που ποτέ δεν μέτρησε τον Ιανουάριο του 2005, τις έξτρα καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής στο περυσινό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι όταν και επιτεύχθηκε το νικητήριο γκολ (4-3) του Μάικλ Οουεν και σε άλλες στιγμές όπου έχουν ευνοηθεί οι «Κόκκινοι Διάβολοι».

Στο ντέρμπι με την Τσέλσι όμως, οι διαιτητικές αποφάσεις αδίκησαν κατάφορα τη Γιουνάιτεντ. «Σε τόσο κρίσιμα ματς θα περίμενα έναν έμπειρο και δίκαιο διαιτητή» είπε ο σερ Αλεξ συμπληρώνοντας ότι «από τη στιγμή που έμαθα ότι αυτός θα διαιτήτευε, ανησυχούσα έντονα». Το 2008 ο σκωτσέζος προπονητής ήταν έξαλλος με τον κ. Ατκινσον και τις αποφάσεις του στον προημιτελικό Κυπέλλου εναντίον της Πόρτσμουθ, ενώ πέρυσι ο ίδιος διαιτητής υπέδειξε αυστηρό φάουλ στον Ντάρεν Φλέτσερ στο ντέρμπι έναντίον της Τσέλσι από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ των Μπλε, οι οποίοι τελικά κατέκτησαν τον τίτλο! «Τρία χρόνια στη σειρά αυτός ο διαιτητής αλλάζει τους κανονισμούς και μας αδικεί» ξεσπάθωσε ο κ. Φέργκιουσον.

Ανάβει η μάχη του τίτλου

Η Γιουνάιτεντ πλέον απέχει μόλις 4 βαθμούς από την Αρσεναλ, ενώ έχει και ένα ματς περισσότερο από τους Κανονιέρηδες! Επιπλέον κινδυνεύει να βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αν στραβοπατήσει εκ νέου στο κυριακάτικο ντέρμπι με την αδιάφορη βαθμολογικά Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ»! Παράλληλα η Αρσεναλ έχει το πλεονέκτημα ότι την 35η αγωνιστική του μαραθωνίου πρωταθλήματος θα υποδεχτεί τη Γιουνάιτεντ στο «Emirates» (1 Μαΐου).

Στην Τσέλσι δεν σκέφτονται ακόμη ότι μπορούν να επανέλθουν στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς υπολοίπονται 12 βαθμών της Γιουνάιτεντ και δύο της Μάντσεστερ Σίτι έχοντας ένα ματς λιγότερο, ωστόσο όπως σημείωσε ο τεχνικός της κ. Κάρλο Αντσελότι «παραμένουμε μακριά, αλλά επανακτήσαμε την αυτοπεποίθησή μας, γεγονός που θα μας βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ».

Η βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ σε 27 αγώνες: Μάντσεστερ Γιουν. (28 αγ.) 60, Αρσεναλ 56, Μάντσεστερ Σίτι 50 (28 αγ.), Τσέλσι 48, Τότεναμ 47, Λίβερπουλ 39 κλπ.