Ρύζι με αρωματικά χόρτα

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το πράσο. Ρίχνουμε τις καυκαλήθρες, τα σέσκουλα και τα μυρώνια και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο, τον πελτέ

Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι καυκαλήθρες, χοντροκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, χοντροκομμένα
1 ματσάκι σέσκουλα, χοντροκομμένα
1 πράσο, σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το πράσο. Ρίχνουμε τις καυκαλήθρες, τα σέσκουλα και τα μυρώνια και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο, τον πελτέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Στο τέλος, βάζουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και τον μαϊντανό μαζί με τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

Tips

Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι.

Ανάλογα με τις πρασινάδες που θα βρούμε στην αγορά ρυθμίζουμε τα υλικά μας: ταιριάζει και το φινόκιο, οι παπαρούνες, τα κοκοράκια, οι ζοχοί και όλα τα άγρια χόρτα.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk