Εκτακτη σύσκεψη με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ έχει συγκάλεσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, μετά και την ολοκλήρωση της σύσκεψης των συναρμοδίων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να αναζητηθεί διέξοδος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Νομική Σχολή.

«Πολλά εξαρτώνται από τους πρυτάνεις», δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο «ΒΗΜΑonline», αποφεύγοντας πάντως να προδικάσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, που γίνονται για την αποχώρηση των απεργών πείνας παράνομων μεταναστών που έχουν κλειστεί στη Νομική. Η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, κατά τη σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, στην οποία ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα συμμετέχουν η κυρία Διαμαντοπούλου, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Χ. Καστανίδης και Χρ. Παπουτσής και η υφυπουργός Εργασίας κυρία Αννα Νταλάρα.

Εν τω μεταξύ, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της υπόθεσης των 237 παράνομων μεταναστών, τα μαθήματα στη Νομική Σχολή αρχίζουν πάλι κανονικά από αύριο, μετά από απόφαση της κοσμητείας της.