«Τιμούμε την αρχαία Ελλάδα αλλά είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αδωνις Γεωργιάδης στους «Πρωταγωνιστές» του Μega. Ο εν λόγω φαίνεται ότι τιμά πρωτίστως την τηλεοπτική εικόνα του, καθώς δύο λεπτά προτού ξεκινήσει η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη εμφανιζόταν και στο Κontra channel, στην εκπομπή του Στέφανου Χίου. Υπερβολική δόση Γεωργιάδη πήραμε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, για να τον ακούσουμε να επαναλαμβάνει (στο Μega, εν προκειμένω) ότι: «Αν γίνει το τζαμί στον Βοτανικό, αυτό που θα συμβεί θα είναι να μην μπορούμε να περάσουμε ούτε με το αυτοκίνητο από την περιοχή».

Αλλά και να θυμάται (για να δικαιολογήσει, ατέχνως, την άρνησή του για ανέγερση τζαμιού): «Οταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, διεπίστωσα ότι ένα κράτος που είναι ανεξίθρησκοδεν επιτρέπει ακόμη και στους ανθρώπους της Εκκλησίας να έχουν καμπαναριό και να βαράνε καμπάνα. Δεν υπάρχει μιναρές στις ΗΠΑ. Παρ΄ όλο που το κράτος είναι ανεξίθρησκο». Εν προκειμένω όμως η ανεξίθρησκη Ελλάδα που αυτός προτείνει θα είναι γεμάτη καμπαναριά. Ή κάνω λάθος και προτίθεται να τα κατεδαφίσει, τουλάχιστον εκείνα της Αττικής, αν εκλεγεί περιφερειάρχης, ώστε να επιτύχει την α λα ΗΠΑ ανεξιθρησκία; Οσο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον Γρηγόρη Ψαριανό , που εμφανίστηκε επίσης στην εκπομπή του Θεοδωράκη για να αντιμετωπίσει ηρωικά τον «εχθρό», τον Αδωνη, και αυτός με μπέρδεψε.

Από τη μία «δεν έχεις δικαίωμα να κλείνεις την Ακρόπολη» και «πρέπει να εμποδίσουμε το κλείσιμο των δρόμων», από την άλλη «όλα αυτά είναι δικαιολογημένα, και το να εξεγερθείς και το να κλείσεις τους δρόμους. Για να μη σου πω να κάψεις και το σύμπαν δηλαδή». Τι ακριβώς θέλει;