Ραντεβού στο Παρίσι

Νέος γύρος κινητοποιήσεων στη Γαλλία κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις των γαλλικών εργατικών συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Σαρκοζί για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τα συλλαλητήρια θα κορυφωθούν το απόγευμα με τη συγκέντρωση στο Παρίσι. Ωστόσο, η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη συμμετοχή των πολιτών.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων στη Γαλλία κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης | tovima.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις των γαλλικών εργατικών συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Σαρκοζί για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τα συλλαλητήρια θα κορυφωθούν το απόγευμα με τη συγκέντρωση στο Παρίσι.

Τα συνδικάτα, που αναμένουν να συγκεντρωθούν «δύο με τρία εκατομμύρια διαδηλωτών» ευελπιστούν πως το κίνημά τους θα διευρυνθεί και στο Δημόσιο τομέα, πείθοντας και αυτή την κατηγορία των πολιτών να αντιδράσει.

Οι πρώτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρεν, στο Σαν Μπριέκ, στο Σαιντ Ετιέν, στο Κλερμόν-Φεράν, στην Αιξ-αν-Προβάνς και στο Καλαί.

Η κυβέρνηση, πάντως, υποβαθμίζει τη συμμετοχή: «περίπου 380 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις μεσημεριανές κινητοποιήσεις στη Γαλλία» τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η προσέλευση είναι μικρότερη από την αντίστοιχη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk