• Αναζήτηση
 • Ραντεβού στο Παρίσι

  Νέος γύρος κινητοποιήσεων στη Γαλλία κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις των γαλλικών εργατικών συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Σαρκοζί για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τα συλλαλητήρια θα κορυφωθούν το απόγευμα με τη συγκέντρωση στο Παρίσι. Ωστόσο, η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη συμμετοχή των πολιτών.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Νέος γύρος κινητοποιήσεων στη Γαλλία κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης | tovima.gr

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις των γαλλικών εργατικών συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Σαρκοζί για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τα συλλαλητήρια θα κορυφωθούν το απόγευμα με τη συγκέντρωση στο Παρίσι.

  Τα συνδικάτα, που αναμένουν να συγκεντρωθούν «δύο με τρία εκατομμύρια διαδηλωτών» ευελπιστούν πως το κίνημά τους θα διευρυνθεί και στο Δημόσιο τομέα, πείθοντας και αυτή την κατηγορία των πολιτών να αντιδράσει.

  Οι πρώτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρεν, στο Σαν Μπριέκ, στο Σαιντ Ετιέν, στο Κλερμόν-Φεράν, στην Αιξ-αν-Προβάνς και στο Καλαί.

  Η κυβέρνηση, πάντως, υποβαθμίζει τη συμμετοχή: «περίπου 380 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις μεσημεριανές κινητοποιήσεις στη Γαλλία» τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η προσέλευση είναι μικρότερη από την αντίστοιχη στις 23 Σεπτεμβρίου.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο extreme chic σαλέ… Ο πολυέλαιος του 18ου αιώνα είναι το εντυπωσιακότερο αντικείμενο στο κυρίως σαλόνι του «Ultima Gstaad». Οι κρυστάλλινες λεπτομέρειες έτσι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk