ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να κρύβεται γνωστός ποινικός πίσω από την έκρηξη του δέματοςβόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον περασμένο Ιούνιο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνόμου Γιώργου Βασιλάκη , εξετάζεται με πλήρη μυστικότητα τις τελευταίες εβδομάδες από τις αρχές ασφαλείας!
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν πληροφορίες και ορισμένα ευρήματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, σύμφωνα με τα οποία το φονικό δέμα που προκάλεσε τον θάνατο του 52χρονου υπασπιστή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εστάλη από άτομο του ποινικού χώρου που διατηρεί σχέσεις με μέλη οργανώσεων αντάρτικου πόλεων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι «η έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Βασιλάκη έχει παρουσιάσει αρκετά μεγάλη πρόοδο,κατά πολύ μεγαλύτερη αυτής της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τη “Σέχτα Επαναστατών”.Τα στοιχεία που προκύπτουνανατρέπουν πολλές από τις αρχικές εκτιμήσεις μας, σε σχέση με την προέλευση του δέματος-βόμβας και τους οργανωτές της επίθεσης». Σχετική ενημέρωση φέρεται να έχει δοθεί σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία επισημάνθηκε «ο κεντρικός ρόλος που διαδραματίζουν οι ποινικοί στη νέα γενιά τρομοκρατών».

Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το απόγευμα της 24ης Ιουνίου 2010 στον 7ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη από δέμα που είχε σταλεί στο γραφείο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κολωνάκι και το οποίο μεταφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χωρίς να ελεγχθεί. Σύμφωνα με προκήρυξη που εστάλη 15 ημέρες αργότερα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στον εσωτερικό φάκελο του δέματος υπήρχε σημείωμα που υποτίθεται ότι είχε συντάξει ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens Χρήστος Καραβέλας. Στην προκήρυξη υπήρχε υπογραφή «Θανάσης Κλάρας», το πραγματικό όνομα δηλαδή του Αρη Βελουχιώτη, χωρίς όμως να υπάρξει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση.

Η αρχική εκτίμηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι «το δέμα-βόμβα κατασκεύασαν και απέστειλαν μέλη διαφορετικών ενόπλων οργανώσεων,τα οποία συνένωσαν τις δυνάμεις τους ύστερα από τα πλήγματα που είχαν δεχθεί με την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα” και τη σύλληψη μελών της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”. Κύριος στόχος τους ήταν να εκδικηθούν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κατασκεύασαν το δέμα-βόμβα ώστε να αιφνιδιάσουν τις αρχές ασφαλείας και να επιφέρουν, χωρίς ρίσκο,ένα καίριο πλήγμα στον υπουργό».

Σήμερα όμως, περισσότερο από τρεις μήνες μετά την επίθεση, τα δεδομένα των αρμόδιων αξιωματικών φαίνεται να μεταβάλλονται. Οπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, «η επίθεση κατά του Γιώργου Βασιλάκηφαίνεται τώρα ότι προερχόταν από μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων και δεν προϋπήρξε κεντρική συνεννόηση μελών ενόπλων οργανώσεων, όπως υποθέταμε τότε».

Τι δείχνουν τα κινητά
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από τις διωκτικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την αποστολή του δέματος ανακαλύφθηκε στοιχείο σημαντικού εγκληματολογικού ενδιαφέροντος που δείχνει την ταυτότητα ενός εκ των δραστών, ενώ σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει και από την παρακολούθηση των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα.