Πιο δραστήρια τα παιδιά με σκύλο

Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας δείχνουν ότι τα παιδιά που διαθέτουν σκύλο είναι πιο δραστήρια από εκείνα που στην οικογένειά τους δεν υπάρχει σκύλος. Ερευνητές του Πανεπιστημίου St. George στο Λονδίνο παρακολούθησαν περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά ηλικίας 9-10 ετών και επέλεξαν για τη μελέτη τους το 90% αυτών των παιδιών να μη διαθέτει σκύλο. Οπως διαπίστωσαν, τα παιδιά που είχαν σκύλο ασκούνταν σωματικά περισσότερη ώρα και σε εντονότερους ρυθμούς από εκείνα που δεν διέθεταν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας δείχνουν ότι τα παιδιά που διαθέτουν σκύλο είναι πιο δραστήρια από εκείνα που στην οικογένειά τους δεν υπάρχει σκύλος. Ερευνητές του Πανεπιστημίου St. George στο Λονδίνο παρακολούθησαν περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά ηλικίας 9-10 ετών και επέλεξαν για τη μελέτη τους το 90% αυτών των παιδιών να μη διαθέτει σκύλο. Οπως διαπίστωσαν, τα παιδιά που είχαν σκύλο ασκούνταν σωματικά περισσότερη ώρα και σε εντονότερους ρυθμούς από εκείνα που δεν διέθεταν.

Το εύρημα μοιάζει ίσως αναμενόμενο αφού η παρουσία ενός σκύλου δημιουργεί τις συνθήκες για να είναι ένα παιδί πιο δραστήριο. Το ερώτημα όμως που τίθεται και στο οποίο δεν μπορούν να απαντήσουν οι ερευνητές είναι αν η παρουσία του σκύλου κάνει πιο δραστήριους τους ιδιοκτήτες τους ή αν αποφασίζουν να πάρουν έναν σκύλο άτομα που είναι ήδη αρκετά δραστήρια. «Η απάντηση βρίσκεται στη μέση. Δηλαδή, αποκτούν σκύλο άτομα που είναι δραστήρια αλλά η παρουσία του σκύλου αυξάνει παράλληλα τον βαθμό της ενεργητικότητάς τους» δήλωσε στο δικτυακό τόπο LiveScience. com ο Κρίστοφερ Οουεν, επικεφαλής της έρευνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk