Παράνομη η ελληνοποίηση του «Φανσέκα»

Το «ελληνικό» όνειρο του αφρικανού μπασκετμπολίστα Αλφα Ακιμπού Ντιαλό να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Εθνική εφήβων- με την οποία πήρε την όγδοη θέση στο εφετινό Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας- και να συμπεριληφθεί στο ρόστερ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού γκρεμίστηκε. Η υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρη διέταξε την άμεση ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειας του νεαρού από τη Γουινέα και την απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών στα όργανα που ενεπλάκησαν για την έκδοση ελληνικής ταυτότητας με το όνομα «Φανσέκας».

Παράνομη η ελληνοποίηση του «Φανσέκα» | tovima.gr

Το «ελληνικό» όνειρο του αφρικανού μπασκετμπολίστα Αλφα Ακιμπού Ντιαλό να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Εθνική εφήβων- με την οποία πήρε την όγδοη θέση στο εφετινό Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας- και να συμπεριληφθεί στο ρόστερ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού γκρεμίστηκε. Η υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρη διέταξε την άμεση ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειας του νεαρού από τη Γουινέα και την απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών στα όργανα που ενεπλάκησαν για την έκδοση ελληνικής ταυτότητας με το όνομα «Φανσέκας». Το ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών για ένα παιδί με σωματοδομή τουλάχιστον… άνδρα (ύψος 2,10 μ., άνοιγμα χεριών 2,27 μ.) εξελίχθηκε σε έρευνα, η οποία απέδειξε ότι ένας φίλαθλος από τη Λάρισα ανέλαβε με συμβολαιογραφική πράξη να αναγνωρίσει τον Ντιαλό ως «τέκνο» του, αποκαλύπτοντας στην κατάθεσή του ότι συμφώνησε με τον μάνατζέρ του να πάρει 1.500 ευρώ και ποσοστό 1% από κάθε επαγγελματικό συμβόλαιο του αθλητή. Η ιστορία του Ντιαλό ξεκινά από τη Μυτιλήνη, όπου αποβιβάστηκε με μία από τις βάρκες που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τις τουρκικές ακτές. Αρχικά ο ανήλικος είπε ότι κατάγεται από τη Σομαλία, στη συνέχεια η Σομαλία έγινε… Γουινέα συμπληρώνοντας ότι ο πατέρας του ήταν σωματοφύλακας του δικτάτορα της χώρας που ανετράπη τον Δεκέμβριο του 2008 και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Συνεπώς, παρουσιάστηκε ως πολιτικός πρόσφυγας και ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές της Μυτιλήνης πολιτικό άσυλο. Από τη Μυτιλήνη ο φάκελός του εστάλη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (που τότε ήταν αρμόδιο για τις άδειες παραμονής των αλλοδαπών) με ευνοϊκή εισήγηση να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό. Ο έλληνας μάνατζερ αθλητών κ. Θάνος Κουκουράβας έστειλε τον Ντιαλό στην Ολύμπια Λάρισας και εν συνεχεία η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κινήθηκε για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου μέσω του προξενείου της Γουινέας στη Ρώμη. Κατόπιν έρευνας τα έγγραφα (πιστοποιητικό αγαμίας της μητέρας του, πιστοποιητικό γεννήσεως, ληξιαρχική πράξη) αποδείχθηκαν πλαστά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντιαλό δεν είναι γεννηθείς το 1994, αλλά δύο χρόνια νωρίτερα. Εξυπακούεται ότι η επένδυση για το μέλλον που έκανε ο Παναθηναϊκός (ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε πλήρη άγνοια για τις παράνομες κινήσεις) ακυρώνεται από τη στιγμή που το «λαβράκι» δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk