* Δείτε το και ως ελληνικό παράδοξο: Παρ΄ ότι «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» (οικονομική στενότητα είπαμε…) οι χοροί καλά κρατούν. Από τηλεοράσεως. Το «Dancing with the stars» ήρθε στον Αntenna. Και τα μηχανάκια της ΑGΒ πήραν για λίγο τα πάνω τους.

* Οι stars δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στον χορό, η επιτροπή τούς βαθμολογεί και το σόου εκτός από καλά νούμερα φέρνει και χρήματα στο ταμείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κάνε μια ευχή».

* Είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκπομπής που μας έκανε να δούμε με συμπάθεια τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συμμετεχόντων να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Των περισσότερων, γιατί μία εξ αυτών, η δημοσιογράφος και βουλευτίνα της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή πλήρωσε την (απονενοημένη;) απόφασή της να βγει και να χορέψει τσα τσα, τη στιγμή που η Ευρώπη μάς χορεύει στο ταψί ως έθνος σχεδόν χρεοκοπημένο, εντελώς αφερέγγυο κτλ. κτλ.

* OΤύπος αλλά και τα blogs που ξαφνικά τον υποκαθιστούν (;) τη στόλισαν δεόντως. Είχε βεβαίως και εκείνη την έξτρα ατυχία να αποφασίσει να μας δείξει πώς (δεν) χορεύει τις μέρες που βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη βόμβας ο μικρός αφγανός ρακοσυλλέκτης. Η εικόνα μιας εκλεγμένης εκπροσώπου του ταλαίπωρου λαού να χορεύει μέσα στην καλή χαρά, ενώ έξω από το στούντιο σκάνε βόμβες και η χώρα δίνει μάχη για να μη σκάσει το κανόνι της χρεοκοπίας, ήταν επιεικώς γελοία.

* Γελοία είναι και η έκφραση star, όταν αναφερόμαστε στις χλωμές διασημότητες της μικρής, τοσοδούλικης πατρίδας. Αστέρες, οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα Βίκυ Κουλιανού, Σταμάτης Γαρδέλης, Κώστας Σόμμερ, Ματθίλδη Μαγγίρα και Ευγενία Μανωλίδου; Από πού κι ως πού;

* Οπως και αν έχει, η Μανωλίδου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι πολυετείς σπουδές της στη μουσική (σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας κτλ.) ήταν άχρηστες. Μερικοί μήνες σε μια σχολή μανεκέν θα την είχαν προετοιμάσει καλύτερα για εκείνο που ονειρευόταν: για να λάμψει στην πασαρέλα ή στο πλατό της τηλεόρασης. Ο χορός της, με όλες τις ατέλειές του (δεν είναι επαγγελματίας), επιβεβαίωσε ότι το απαραίτητο για να διαπρέψει στη μικρή οθόνη νάζι το διαθέτει με το παραπάνω. Από δίπλα ο άγαρμπος Σόμμερ επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι το μόνο που διαθέτει είναι θεληματικό πιγούνι. Είναι αρκετό αυτό για να κάνει καριέρα;

* Φιλότιμες οι προσπάθειες και των άλλων made in Greece stars, με τη Μαγγίρα, γεννημένη σοουγούμαν να ξεχωρίζει και να αποσπάει την υψηλότερη βαθμολογία. Αλλά και με την ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή να κερδίζει τις εντυπώσεις με την κεφάτη εμφάνισή της. Με αυτά και αυτά, η εκπομπή βρέθηκε άνετα στην πρώτη θέση του top 10 της ημέρας, με την αντίπαλη «Παταγονία» του Μega να καταποντίζεται… σε κάποια από τις απόκρημνες χαράδρες της, τις οποίες καλούνται να διασχίσουν οι άνευ ενδιαφέροντος παίκτες της. Την περιπέτεια (ειδικά όταν είναι fake) δεν την αντέχουμε ως τηλεθεατές, ενώ για τον χορό πετάμε τα ρούχα μας. Οπότε«ας κρατήσουν οι χοροί»που λέει και το τραγούδι, αφού τους έχουμε τόσo ανάγκη.

* Αλλοι χορεύουν, άλλοι τους κρίνουν, όπως ο πρώην κύριος Μενεγάκη, ο Γιάννης Λάτσιος, ο οποίος εμφανίστηκε ως μέλος της κριτικής επιτροπής, και άλλοι σχολιάζουν γενικώς και αορίστως.«Ενώ ο Γιάννης έβγαινε στο σόου, η Ελένη είχε αναχωρήσει για διακοπές στην Ταϊλάνδη»ανακοίνωσαν οι τηλεκουτσομπόλες της πρωινής και της μεσημεριανής ζώνης. Οι οποίες ανέλυαν μία μία τις κριτικές που έκανε ο Λάτσιος προς τους συμμετέχοντες, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα έμμεσα μηνύματα που έστελνε με αυτόν τον τρόπο προς την Ελένη ή προς τον… λαό του/της, που δεν μπορεί να ησυχάσει από τότε που έμαθε για το διαζύγιο. Τι κι αν ο Λάτσιος δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση; Εκείνες είχαν κάθε πρόθεση να μετατρέψουν ένα ανάλαφρο σόου σε φτηνό ριάλιτι. Αυτό ξέρουν να κάνουν, μόνο…