ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Κατηγορούμενος προς πρόεδρο: «Είσαι αλήτης, εκβιαστής!»

Στον «αέρα» βρίσκεται η αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου , όπως νομικώς εκτιμάται, μετά το αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που υπέβαλε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης. Ο τελευταίος κατήγγειλε επ΄ ακροατηρίω ως « εκβιαστή » τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Γ. Ευσταθίου επικαλούμενος την ύπαρξη μαγνητοφωνημένων συνομιλιών οι οποίες, κατά τα λεγόμενά του, αποδεικνύουν και …

Στον «αέρα» βρίσκεται η αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου , όπως νομικώς εκτιμάται, μετά το αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που υπέβαλε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης. Ο τελευταίος κατήγγειλε επ΄ ακροατηρίω ως « εκβιαστή » τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Γ. Ευσταθίου επικαλούμενος την ύπαρξη μαγνητοφωνημένων συνομιλιών οι οποίες, κατά τα λεγόμενά του, αποδεικνύουν και την εμπλοκή ενός κατηγορουμένου σε άλλη δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα που βρίσκεται σε εξέλιξη: του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

Χθες εκτυλίχθηκαν σκηνές πρωτοφανείς στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο εδώ και περίπου 10 μήνες δίκαζε τον πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο και άλλους τέσσερις για πράξεις σχετικές με τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος. Με το άκουσμα της ομόφωνης δικαστικής κρίσης για αθώωση του Π. Μαντούβαλου και δύο δικηγόρων πρώην συνεργατών του, και για ενοχή του πρώην προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση και του επιχειρηματία Ι. Μπολέτση, ο τελευταίος άρχισε να υβρίζει τον πρόεδρο του δικαστηρίου με ακατονόμαστες φράσεις και να φωνάζει: « Αλήτη, εκβιαστή, θα σε βάλω φυλακή! Εσύ πας να λύσεις το παραδικαστικό; ». Ο Ι. Μπολέτσης υποστήριξε ότι του ζητήθηκαν 60.000 ευρώ από τον πρόεδρο και ότι ενδιάμεσος σε αυτή τη συζήτηση ήταν ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης. Τα άλλα δύο μέλη του δικαστηρίου, η κυρία Σοφία Μιχαλοπούλου και ο κ. Αθανάσιος Μουστάκας, κοίταξαν εμβρόντητοι τον κ. Γ. Ευσταθίου, ο οποίος απευθυνόμενος στον εισαγγελέα της έδρας κ. Σπ. Μουζακίτη είπε: « Καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει… ».

Ω στόσο ο Ι. Μπολέτσης συνέχισε απευθυνόμενος σε όλη τη σύνθεση: « Ζητώ την εξαίρεση όλων σας. Θέλατε να μου τα πάρετε! Θα πάτε φυλακή εσείς προσωπικά». Μάλιστα παρέδωσε στο δικαστήριο ένα CD από το οποίο προκύπτει, όπως υποστήριξε, η προσπάθεια να του αποσπάσουν χρήματα και υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης στην οποία αναφέρει: « Ενώπιόν μου τηλεφώνησε ο Ιάκωβος Γιοσάκης τέσσερις φορές στον πρόεδρο της έδρας και εκβιαστικά μου ζητούσαν 60.000 ευρώ. Ζητώ από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την εξαίρεση του προέδρου διότι δεν πληροί κανένα εχέγγυο για δίκαιη δίκη, αλλά και της λοιπούς σύνθεσης, γιατί με μια αντιφατική αιτιολογία με κρίνουν ομόφωνα ένοχο. Επιπλέον ζητώ την επανάληψη της διαδικασίας ». Μετά τις καταγγελίες και το αίτημα εξαίρεσης, το δικαστήριο κατέβηκε «άρον άρον» από την έδρα προκειμένου να εξευρεθεί νέα σύνθεση που θα κρίνει το θέμα που ανέκυψε. Βιαστικά έφυγε από την αίθουσα και ο Π. Μαντούβαλος, αφήνοντας τους συνηγόρους του κκ. Ι. Ηρειώτη και Κ. Ντάλτα να τον πληροφορήσουν για τις εξελίξεις, ενώ ο Ι. Μπολέτσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η νέα σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη για να αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης.

Επειτα από όλα αυτά, νομικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί εξαρχής η διαδικασία και για τους αθωωθέντες. Σημειώνεται ότι εκτός από τον Π. Μαντούβαλο αθωώθηκαν και οι πρώην συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου Χρ. Χατζηπαναγιώτου και Σ.Ντινόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία