Στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις περιόδευσεο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου

Συνοδευόμενος από την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Ισπανό αρχιτέκτονα της «Ολυμπιακής» Βαρκελώνης κ. Χοσέπ Άντον Ασεμπίλιο, επισκέφτηκε το πρωί τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού

Στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακινήτων περιόδευσε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Συνοδευόμενος από την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον ισπανό αρχιτέκτονα της «Ολυμπιακής» Βαρκελώνης κ. Τζουζέπ Άντον Ασεμπίλιο, αρχικά επισκέφτηκε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Δέλτα του Φαλήρου και στο κλειστό γήπεδο του TAEKWODO.

Ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Ελληνικό και Φάληρο δήλωσε τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο κ. Τζ. Ασεμπίλιο δήλωσε ότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις. «Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου από τη Βαρκελώνη. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί», τόνισε ο κ. Ασεμπίλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Ελληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας εξήγησε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.

Και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα σχέδια εργάζεται ο ίδιος στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk