ΛΑΡΚΟ

Τρεις νεκροί μέσα σε έναν μήνα

Τρεις νεκρούς μέσα σε έναν μήνα μετρά πλέον η Λάρκο, αφού χθες υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακόμη εργάτης, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 26 Αυγούστου έπειτα από έκρηξη σε καμίνι του εργοστασίου. Τότε είχε σκοτωθεί ένας εργαζόμενος της επιχείρησης ενώ είχαν τραυματιστεί άλλοι τρεις. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα στις αρχές του Αυγούστου, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν εργολαβικό εργάτη, πατέρα τεσσάρων παιδιών. Σύμφωνα με συνδικαλιστικές …

Τρεις νεκροί μέσα σε έναν μήνα | tovima.gr

Τρεις νεκρούς μέσα σε έναν μήνα μετρά πλέον η Λάρκο, αφού χθες υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακόμη εργάτης, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 26 Αυγούστου έπειτα από έκρηξη σε καμίνι του εργοστασίου. Τότε είχε σκοτωθεί ένας εργαζόμενος της επιχείρησης ενώ είχαν τραυματιστεί άλλοι τρεις. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα στις αρχές του Αυγούστου, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν εργολαβικό εργάτη, πατέρα τεσσάρων παιδιών. Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, ο χαμός του άτυχου εργάτη προκάλεσε εκ νέου το ενδιαφέρον των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών, οι οποίες αναμένεται να αφιχθούν το πολύ ως σήμερα στη Φθιώτιδα προκειμένου να επανεξετάσουν τις συνθήκες εργασίας αλλά και την όλη κατάσταση που επικρατεί τόσο στη Λάρκο όσο και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο νέος θάνατος έρχεται να επιβεβαιώσει όσα καταγγέλλουν τακτικά οι συνδικαλιστές της Φθιώτιδας: ότι, δηλαδή, οι έλεγχοι είναι από σποραδικοί ως σπάνιοι, ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος είναι υποστελεχωμένη και ως εκ τούτου ανενεργός και ότι στους κόλπους των εργολαβιών της Λάρκο δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Ακόμη, όπως παραδέχονται και παράγοντες της περιοχής, διόλου άσχετη με όλα αυτά δεν είναι η σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιθεώρησης Μεταλλείων (υπουργείο Ανάπτυξης) και της Επιθεώρησης Εργασίας (υπουργείο Εργασίας), με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, ενώ σχετικό μήνυμα απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Α. Τσίπρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk