Σε χρόνο-ρεκόρ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δημοσίευσε την απόφασή της με την οποία παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα να δικαστούν και πάλι, σε βαθμό κακουργήματος αυτή τη φορά, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ν. Γαλιδάκης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Κτηματολόγιο κ. Ι. Ρέγκας για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο στελέχη του Κτηματολογίου μαζί με άλλους 21 συναδέλφους τους είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών- ορισμένοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και άλλοι με βούλευμα.

Αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης για τα δύο στελέχη της εταιρείας Κτηματολόγιο είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς,η οποία έγινε τελικά δεκτή από τους αρεοπαγίτες. Να σημειωθεί ότι η αναίρεση του κ. Σανιδά συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 16 Φεβρουαρίου. Οι αρεοπαγίτες συνήλθαν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών στις 7 Απριλίου και αποφάσισαν να κάνουν δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και τώρα, σε πολύ σύντομο χρόνο για τα δεδομένα της ελληνικής Δικαιοσύνης όπως έλεγαν δικηγόροι, δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία παραπέμπονται σε νέα δίκη τα δύο στελέχη του Κτηματολογίου.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι οι κκ. Γαλιδάκης και Ρέγκας κακώς δικάστηκαν σε βαθμό πλημμελήματος σύμφωνα με το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, καθώς έπρεπε να δικαστούν σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα. Κατά συνέπεια, προσθέτουν οι δικαστές, δεν έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος της απιστίας.

Η Ολομέλεια δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κ. Σανιδά ότι οι κκ. Γαλιδάκης και Ρέγκας ζημίωσαν την Κτηματολόγιο ΑΕ κατά 110 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο αναγκάστηκε η χώρα μας να το επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες αποδέχθηκαν την άποψη του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού ότι τα δύο στελέχη του Κτηματολογίου ζημίωσαν την ανώνυμη εταιρεία με μεγάλο χρηματικό ποσό που δόθηκε σε διαφημιστικές εταιρείες χωρίς να υπάρχει ανάγκη και χωρίς να παράγουν έργο.