Ρεκόρ πενταετίας στις πωλήσεις αυτοκινήτων πέτυχε τον εφετινό Μάρτιο η εταιρεία Προμότ Λαϊνόπουλος, ενώ μετά την εφαρμογή των μειωμένων τελών ταξινόμησης οι πωλήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου «έτρεξαν» με ετήσιους ρυθμούς οι οποίοι προσέγγισαν το 70%. Αναλυτικότερα, τον περασμένο μήνα ο αριθμός των αυτοκινήτων που διατέθηκαν από το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας στην ελληνική αγορά ήταν αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η επίδοση αυτή αποδίδεται από τη διοίκηση της «Προμότ Λαϊνόπουλος» στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε.

«Τον Μάρτιο ξεκίνησε η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος το οποίο παρέχει έκπτωση 15% στις τιμές επιλεγμένων μοντέλων Μercedes, γεγονός που έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις μας»επισήμανε μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» ο επικεφαλής του ομίλου κ.

Μ.Λαϊνόπουλος .

Σύμφωνα με τον ίδιο η αυξημένη κίνηση στις εκθέσεις της εταιρείας τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος μηνός μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για την τόνωση της αγοράς των ΙΧ «δημιουργεί αισιοδοξία ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα παραμείνει ζωντανό ως και το τέλος του χρόνου». Επιπλέον, ο όμιλος συνεχίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και σε άλλους τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η διάθεση βαρέων μηχανημάτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, η πώληση φορτοεκσκαφέων καθώς και η παραγωγή και διάθεση τσιμουχών βιομηχανικής χρήσης. Εξάλλου, μια από τις βασικές δραστηριότητές του αποτελεί η αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα των ειδικών οχημάτων Μercedes-Βenz UΝΙΜΟG, τα οποία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Daimler Chrysler στη Γερμανία. Τα οχήματα UΝΙΜΟG είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να κινούνται σε οποιοδήποτε έδαφος υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Επιπροσθέτως, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εύκολα προσθαφαιρούμενες εξαρτήσεις-παρελκόμενα για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών.

Νέες δραστηριότητες
Ο κ. Λαϊνόπουλος τόνισε ότι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος λόγω της υποστήριξής του από δημόσιες δαπάνες και κοινοτικά κονδύλια εμφανίζει ανθεκτικότητα στην κρίση. Ο όμιλος αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την αυστριακή εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών Κomptech.

«Τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας είναι σημαντικά, με τις σχετικές επενδύσεις να αυξάνονται σημαντικά χρόνο με το χρόνο» υποστήριξε ο κ. Λαϊνόπουλος, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει εγκατασταθεί σημαντικός αριθμός κάδων σε δήμους και άλλους φορείς, καθώς και σε εγκαταστάσεις ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία ανακυκλώσιμων υλικών. Τα προϊόντα της Κomptech επιδρούν επωφελώς σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο καθώς συμβάλλουν στη μείωση του μεταφερόμενου όγκου, με συνέπεια τη μείωση του κόστους καυσίμων, των εκπεμπόμενων καυσαερίων, του θορύβου και γενικότερα της κίνησης βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Εξάλλου η Προμότ Λαϊνόπουλος συνεχίζει με επιτυχία τη διάθεση σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιώτες βαρέων μηχανημάτων της κινεζικής εταιρείας Sany Ηeavy Ιndustry, ενώ έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια κύκλο εργασιών ο οποίος υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ από την πώληση δασικών-υλοτομικών μηχανημάτων, γερμανικών και αυστριακών εταιρειών όπως η Serra, η Βollmann, η Ηolder, η Βinderberger και η Ρenz. Συμπληρωματικές δραστηριότητες του ομίλου, οι οποίες έχουν συνεισφέρει στις πωλήσεις του πάνω από 5 εκατ. ευρώ, αποτελούν η διάθεση φορτοεκσκαφέων Venieri Ιταλίας και η παραγωγή και διάθεση τσιμουχών του οίκου Εconomos Αυστρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 130 εκατ. ευρώ.