Σε ένα καθημερινό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας θα μας μεταφέρει πολύ σύντομα η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ενα ταξίδι στο μέλλον με θολό προορισμό που ως σήμερα μόνο η φαντασία μπορούσε να προσεγγίσει, αφού όπως θα έλεγε και ο Κάπτεν Κερκ του διαστημοπλοίου Εντερπράιζ στη φημισμένη σειρά «Σταρ Τρεκ»: «Μεταφερθήκαμε σε μια άλλη, άγνωστη διάσταση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα». Η εξερεύνηση στον νέο τηλεπικοινωνιακό κόσμο που ανακαλύψαμε αρχίζει πολύ πιο σύντομα από ό,τι περιμέναμε και καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα ταξίδι στο άγνωστο…


Ενα ταξίδι με απίστευτες δυνατότητες επικοινωνίας, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να επαναπροσδιορίσει την κοινωνική και επικοινωνιακή συμπεριφορά μας και να αλλάξει τη ζωή μας σε βαθμό που ούτε καν μπορούμε ακόμη να φανταστούμε. Εξυπνα δίκτυα που θα μας προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας και πληροφόρησης, έξυπνες πολυσυσκευές οι οποίες θα μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε γρήγορα και εύκολα, αλλά ακόμη και να παρακολουθήσουμε μαθήματα μαγειρικής, και έξυπνες κάρτες με τις οποίες θα τηλεφωνούμε, θα αγοράζουμε προϊόντα και θα ακυρώνουμε ακόμη και το εισιτήριο του λεωφορείου.


* Τα κινητά τηλέφωνα



Σε θρίαμβο της τεχνολογίας και του ανθρώπινου μυαλού εξελίσσονται και οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρει στη νέα χιλιετία η κινητή τηλεφωνία, καθώς πλέον οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων θα λειτουργούν και ως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παρέχοντας σύνδεση με το Internet, ως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και πλήθος ευκολιών που ούτε καν είχαμε φανταστεί, ενώ στο μέλλον οι συσκευές θα έχουν το μέγεθος ενός ρολογιού και πολύ πιθανόν θα φοριούνται στο χέρι μας.


Σύντομα οι συνδρομητές της Telestet θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν e-mail μέσω του κινητού τηλεφώνου, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τον καιρό σε ολόκληρη την Ελλάδα, για τα αποτελέσματα των τυχερών παιχνιδιών Προ-Πο, Λόττο, Τζόκερ, καθώς και των αποτελεσμάτων των αγώνων μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Επίσης θα λαμβάνουν πληροφορίες για τις τιμές συναλλάγματος, τους δείκτες των χρηματιστηρίων, τις μετοχές και ενημέρωση για τις ταινίες που θα προβάλλονται στους κινηματογράφους, ενώ θα μπορούν ακόμη και να ελέγξουν αν στο εξοχικό τους σπίτι υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών θα καθιερώσει σύντομα και η Panafon μαζί με υπηρεσίες όπως η μετάδοση δεδομένων και μηνυμάτων, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες σε πολυεθνικές εταιρείες, εμπορικούς στόλους, τουριστικούς οργανισμούς, αλλά και σε ψαράδες, ορειβάτες, γεωλόγους, φυσιοδίφες κτλ. Η Panafon θα χρησιμοποιήσει μια επαναστατική συσκευή διπλής λειτουργίας, που θα είναι μαζί δορυφορικό και κινητό τηλέφωνο. Ετσι σε περιοχές όπου δεν θα πιάνει το κινητό τηλέφωνο η συσκευή θα μετατρέπεται σε δορυφορικό, ενώ όταν ο συνδρομητής θα εισέρχεται σε περιοχή που υπάρχει επίγειο δίκτυο τότε αυτόματα θα αλλάζει σε απλό κινητό τηλέφωνο.


Η Panafon εγκαινίασε και την υπηρεσία παροχής ειδήσεων για τους συνδρομητές της με συμβόλαιο και τους χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας. Στους χρήστες της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμες μέσω γραπτών μηνυμάτων οι τελευταίες ειδήσεις και τα αθλητικά νέα, η πρόγνωση του καιρού καθώς και τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα Λόττο, Τζόκερ και Προ-Πο.


* Η τηλεβοήθεια


Η υπηρεσία άμεσης ειδοποίησης για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και προστασίας ηλικιωμένων, παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και δίνει τη δυνατότητα στις ευπαθείς κατηγορίες πολιτών να ειδοποιούν εύκολα τις αρχές όταν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Η νέα υπηρεσία που ονομάζεται «τηλεβοήθεια» αποτελείται από ένα κέντρο 24ωρης λειτουργίας για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των κλήσεων από ειδικές «έξυπνες» τηλεφωνικές συσκευές, οι οποίες συνοδεύονται από ανιχνευτές θερμότητας, κίνησης και θορύβου.


Με την υπηρεσία αυτή παρέχεται η δυνατότητα επείγουσας κλήσης σε συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο από ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα, πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά. Το σύστημα αυτό διαθέτει πομπό-δέκτη, ανοιχτή ακρόαση και μπορεί να ενεργοποιηθεί με τηλεχειρισμό. Ο χειριστής του Κέντρου Αμεσης Ειδοποίησης όταν λάβει μια τέτοια κλήση μπορεί κατά περίπτωση να ειδοποιήσει γιατρό, συγγενή, ασθενοφόρο, αστυνομία, πυροσβεστική και διάφορες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τροφοδοσία φαγητού.


Οι συσκευές αυτού του τύπου έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και ανιχνεύουν καπνό, υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία, την έλλειψη κίνησης σε ένα δωμάτιο ή το αντίθετο, ώστε να μεταβιβάζουν σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο σήμα. Συγκεκριμένα το άτομο που χρησιμοποιεί τη νέα υπηρεσία διαθέτει φορητή συσκευή που πατώντας ένα κουμπί δίνει σήμα κινδύνου στο ειδικό κέντρο του ΟΤΕ. Επίσης εγκαθίστανται ειδικοί ανιχνευτές στα δωμάτια και στην τουαλέτα του σπιτιού για το ενδεχόμενο φωτιάς ή αιφνίδιας ασθένειας του ατόμου (περίεργη απουσία κίνησης ή θορύβου).


Η καλή λειτουργία του συστήματος προϋποθέτει την ενημέρωση ηλεκτρονικού υπολογιστή για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, τις συνήθειές του, τη συχνότητα των εξόδων του από το σπίτι και τις ειδικές ανάγκες του. Οι χειριστές του κέντρου «τηλεβοήθειας» μπορούν να επέμβουν με κλήση τους και να ακούσουν αν συμβαίνει κάποιο περιστατικό στον χώρο του πολίτη (μόνο αν έχουν σχετική άδεια) σε περιπτώσεις που δεν απαντάει το τηλέφωνό του, όταν τον καλεί κάποιο ενδιαφερόμενο άτομο και μπορεί να παρεμβαίνει αναλόγως.


Το σύστημα θα εφαρμοσθεί αρχικά στην Αθήνα με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 συνδρομητών, ενώ οι βασικές συσκευές θα παρέχονται δωρεάν από τον ΟΤΕ.


* Εικονοτηλέφωνο


Τα εικονοτηλέφωνα κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και το μόνο που απομένει είναι η επέκταση του ειδικού δικτύου ISDN στο οποίο συνδέονται. Με το εικονοτηλέφωνο ενώ μιλάτε στο ακουστικό βλέπετε σε μια οθόνη τον συνομιλητή σας και μπορείτε μέσω μιας πεντακάθαρης εικόνας να τον κοιτάξετε στα μάτια σαν να τον συναντάτε μπροστά σας σε μια προσωπική επαφή. Οι νέες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι άριστης ποιότητας και μεταφέρουν εικόνα και ήχο σε πραγματικούς χρόνους, με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν συνδεθεί και οι δύο με το ειδικό δίκτυο του ΟΤΕ.


Αν θέλετε η εικόνα να μην περιορίζεται απλά στο κεφάλι του συνομιλητή σας, υπάρχει τώρα η δυνατότητα να παρουσιάσετε κάποιο φιλμ μέσω της σύνδεσης με εξωτερικό βίντεο ή ακόμη να συνδεθείτε με ηχητικά μηχανήματα. Επιπλέον μπορείτε να δείτε την εικόνα του συνομιλητή σας μεγεθυσμένη σε κάποια εξωτερική μεγάλη οθόνη. Με τα εικονοτηλέφωνα μπορείτε να κάνετε τη λεγόμενη τηλεδιάσκεψη, δηλαδή μια συνάντηση με πολλά άτομα χωρίς αυτά να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.


* Νοήμον δίκτυο


Το νοήμον δίκτυο (intelligent network) είναι το νέο δίκτυο που έχει εγκαταστήσει ο ΟΤΕ, μέσω του οποίου με εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο αναπτύσσονται και παρέχονται νέες υπηρεσίες για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών.


Το νέο δίκτυο περιλαμβάνει την υπηρεσία freephone (αριθμός κλήσης 0800) μέσω της οποίας οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χρεώνονται στον καλούμενο και όχι στον καλούντα (γίνεται δηλαδή αντιστροφή της χρέωσης). Η υπηρεσία αυτή παρέχεται ήδη κυρίως σε επιχειρήσεις για τη δωρεάν εξυπηρέτηση των πελατών τους.


Μια άλλη υπηρεσία του νοήμονος δικτύου ονομάζεται Ενιαίος Αριθμός Πρόσβασης – Universal Access Number (UAN) -(αριθμός κλήσης 0801). Στην επιχείρηση παρέχεται ένας ενιαίος αριθμός κλήσης της από όλη την Ελλάδα. Το κόστος των κλήσεων επιμερίζεται μεταξύ καλούντος και καλουμένου. Στις υπεραστικές κλήσεις ο καλών επιβαρύνεται συνήθως με τα τέλη που ισχύουν για τις αστικές συνδιαλέξεις και το υπόλοιπο των τελών επειδή πρόκειται για υπεραστική κλήση χρεώνεται ο καλούμενος.


* Τηλεργασία



Το ISDN (Integrated Services Digital Network), το Ψηφιακό Δίκτυο Ενοποιημένων Υπηρεσιών, παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης με τη χρήση μιας μόνο τηλεφωνικής σύνδεσης τεσσάρων μορφών επικοινωνίας: φωνής, εικόνας, δεδομένων, κειμένου. Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει ­ μεταξύ άλλων ­ υψηλές ταχύτητες για μεταφορά δεδομένων, ήχου, εικόνας και πρόσβαση στο Internet. Υψηλή πιστότητα στη μεταφορά ήχου και εικόνας (7KHz). Χαμηλό κόστος επικοινωνίας και συμπληρωματικές υπηρεσίες (αναγνώριση κλήσης, πληροφορίες χρέωσης κτλ.). Οι εφαρμογές του ISDN αλλάζουν ριζικά βασικές πρακτικές στον τρόπο ζωής και εργασίας, αφού δίνουν τη δυνατότητα για τηλεργασία (εργασία από το σπίτι, συνεργασία από διαφορετικούς χώρους), τηλεκπαίδευση (εκπαίδευση και επιμόρφωση από απόσταση), τηλεϊατρική (παροχή ιατρικής βοήθειας και διάγνωσης σε απομακρυσμένες περιοχές), τηλεδιάσκεψη-πολυδιάσκεψη, τηλεαγορές (αγορές από το σπίτι) και τραπεζικές συναλλαγές. Λόγω της πολυπλοκότητας των υπηρεσιών ο ΟΤΕ έχει εκδώσει λεπτομερή τιμοκατάλογο και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.


* Τηλεδημοσκόπηση


Η υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα σε εταιρείες (π.χ. ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, εταιρείες ερευνών αγοράς κτλ.) να διενεργούν ταχύτατα δημοσκοπήσεις μεγάλου και αντιπροσωπευτικού δείγματος μέσω του τηλεφωνικού δικτύου. Ο τελικός χρήστης εκφράζει την άποψή του μέσω του πληκτρολογίου της τηλεφωνικής συσκευής του. Αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει πριν από τις εκλογές και όπως φαίνεται όλοι θα τη χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή.


* Σύστημα Truking


Είναι η μετεξέλιξη των λεγόμενων ασύρματων ραδιοδικτύων που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του ’80 από την ανάγκη αποσυμφόρησης του φάσματος συχνοτήτων VHF/UHF. Η καινοτομία που εισάγει το σύστημα αυτό είναι ότι μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές ανεξάρτητες ομάδες που χρησιμοποιούν τις ραδιοεπικοινωνίες (αστυνομία, ΕΚΑΒ, πυροσβεστική, ιδιωτικές εταιρείες κ.ά.) με τα ίδια κοινά κανάλια συχνοτήτων και κοινή υποδομή. Το σύστημα αυτό απευθύνεται και σε επαγγελματικές ομάδες (όπως π.χ. οι οδηγοί μιας εταιρείας τροφίμων, μιας εταιρείας μεταφορών, οι εργαζόμενοι ενός εργοταξίου κτλ.).


* Ο αριθμός UPT


Στον συνδρομητή της υπηρεσίας αυτής διατίθεται ένας αριθμός που ονομάζεται UPT (Universal Personal Telecommunication) και τού παρέχει τη δυνατότητα να δέχεται τις τηλεφωνικές κλήσεις (εισερχόμενες γι’ αυτόν επικοινωνίες) σε οποιαδήποτε τηλεφωνική σύνδεση του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Επιπλέον από οποιαδήποτε τηλεφωνική σύνδεση (στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό) ο συνδρομητής UPT μπορεί να πραγματοποιεί τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του χρεώνοντας τον προσωπικό UPT αριθμό του.


* Τηλεκάρτες


Υπάρχουν επίσης οι τηλεπικοινωνιακές κάρτες (calling cards) οι οποίες δίνουν στον κάτοχο της υπηρεσίας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αστικές, υπεραστικές και διεθνείς τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τηλεφωνική σύνδεση (που λειτουργεί στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό). Ονομάζονται Τηλεπικοινωνιακές Πιστωτικές Κάρτες (Post Paid Calling Cards). Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα χρεώνονται σε τηλεφωνικό λογαριασμό.


Ο ΟΤΕ σχεδιάζει τώρα να λανσάρει μέσα στο 2000 τις λεγόμενες έξυπνες κάρτες, οι οποίες εκτός από τα τηλέφωνα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις αστικές συγκοινωνίες και στις τραπεζικές συναλλαγές. Η πρώτη θα μοιάζει με τηλεκάρτα και όπως έγινε γνωστό στο 2ο συνέδριο πωλήσεων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος θα μπορεί να τοποθετείται σε ειδικές ακυρωτικές συσκευές στα μέσα μαζικής μεταφοράς ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ καθώς και στο μετρό, όπου ανάλογα με την τιμή του εισιτηρίου θα αφαιρούνται από την τηλεκάρτα οι αντίστοιχες μονάδες. Η δεύτερη κάρτα που έχει πάρει την ονομασία «έξυπνη κάρτα» (smart cart), εκτός από τα τηλέφωνα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες, καθώς και για πιστωτικές αγορές ειδών πρώτης ανάγκης και πληρωμών σε εστιατόρια, καφέ και άλλα καταστήματα.


* Τηλεειδοποίηση


Η τηλεειδοποίηση (μπίπερ) βρισκόταν ως πριν από λίγο καιρό σε εφηβικό στάδιο για την Ελλάδα, αλλά πλέον ωρίμασε και σύντομα οι νέες συσκευές τηλεειδοποίησης θα κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας. Με τη νέα υπηρεσία (σύστημα Ermes) ο ΟΤΕ επιδιώκει να προσφέρει μια νέα, ποιοτικά αναβαθμισμένη, μοντέρνα υπηρεσία επικοινωνίας και πληροφόρησης που θα δίνει τη δυνατότητα στον κάτοxο του δέκτη:


Να λαμβάνει από έναν απεριόριστο αριθμό καλούντων αριθμητικά και αλφαριθμητικά μηνύματα (ως και 400 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες). Να λαμβάνει γενικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. χρηματοοικονομικές ειδήσεις, ειδήσεις από ομάδες, συλλόγους κτλ.). Επίσης να λαμβάνει υπηρεσίες ψυχαγωγίας (σινεμά, θέατρο, κτλ.), ειδικές υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. συγκεκριμένο πορτφόλιο μετοχών) και συμμετέχοντας σε κλειστές ομάδες χρηστών (σύλλογοι, ενώσεις κτλ.) να στέλνει ή να λαμβάνει μηνύματα από και προς τα μέλη της ομάδας με μία μόνο κλήση (ταυτόχρονα).


Ο δέκτης τηλεειδοποίησης (pager) διαθέτει οθόνη (display) μιας γραμμής ως τεσσάρων γραμμών, είναι μικρός, μοντέρνος, λειτουργεί με κοινή μπαταρία και δεν δημιουργεί προβλήματα στον κάτοχό του. Το βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας αυτής θα είναι το χαμηλό κόστος αγοράς της συσκευής και των κλήσεων που θα γίνονται προς τον κάτοχο.


* Το premium rate


Οι κάτοχοι της υπηρεσίας αυτής (παροχής πληροφοριών) έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τηλεφωνικώς μέσω fax, e-mail κτλ. διάφορες πληροφορίες όπως ιατρικές συμβουλές, συμβουλές νομικής φύσεως, χρηματιστήριο, χρηματοοικονομικές συμβουλές, ψυχαγωγία κ.ά.


Η νέα συσκευή


Το τηλεπικοινωνιακό σκηνικό αλλάζει λοιπόν σύντομα με μια συσκευή που ο ΟΤΕ κρατούσε μυστική ως πρόσφατα και αποκάλυψε «Το Βήμα». Ονομάζεται dual mode (διπλής λειτουργίας) και θα προσφέρει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να λειτουργεί το τηλέφωνο στο σπίτι ή στο γραφείο ως συμβατική συσκευή και έξω από αυτό ως κινητό τηλέφωνο.


Η συσκευή είναι φορητή με σταθμό βάσης μέσα στο σπίτι (όπως τα ασύρματα τηλέφωνα) και εμβέλεια περίπου 300 μέτρα έξω από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα ή το γραφείο του συνδρομητή. Οι κλήσεις που θα πραγματοποιεί ο χρήστης μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο και σε απόσταση ως 300 μέτρα θα χρεώνονται ως αστικά τηλέφωνα. Μόλις ο συνδρομητής απομακρύνεται πέρα των 300 μέτρων η συσκευή θα μετατρέπεται σε κινητό τηλέφωνο και θα συνδέεται αυτόματα με το πλησιέστερο δίκτυο με χρέωση κινητού τηλεφώνου. Ετσι με μια συσκευή ο πολίτης θα έχει μαζί συμβατικό και κινητό τηλέφωνο, ενώ θα διαθέτει δύο αριθμούς. Το νέο προϊόν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός και κατασκευάστηκε από μια άγνωστη στο ευρύ κοινό εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών.


Η νέα συσκευή θα έχει τρεις δυνατότητες λειτουργίας:


α. Ως συμβατικό τηλέφωνο (ασύρματο).


β. Ως κινητό τηλέφωνο.


γ. Αυτόματο και για τις δύο λειτουργίες.


Θα προσφέρει προγραμματιζόμενο μήνυμα καλωσορίσματος, γραπτά μηνύματα οθόνης (όπως στα κινητά), λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ανοιχτή ακρόαση και αυξομείωση της έντασης του ακουστικού. Επίσης επανάκληση με επιλογή αυτόματης διαγραφής χρησιμοποιηθέντων αριθμών ή διαγραφής ύστερα από σβήσιμο του τηλεφώνου. Δυνατότητα ειδοποίησης για εισερχόμενη κλήση με δόνηση, κουδουνισμό, δόνηση και κουδουνισμό, πρώτα δόνηση και μετά κουδουνισμό.


* Θα διαθέτει ημερομηνία, ρολόι-ξυπνητήρι, αριθμομηχανή, μετατροπέα συναλλάγματος και ειδοποίηση όταν θα συνδέεται και όταν θα αποσυνδέεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.


* Θα υπάρχουν ακόμη 100 μνήμες, δυνατότητες φραγής και εκτροπής κλήσεων, πληροφόρηση χρέωσης και δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Η τεχνολογία Dect


Πρόκειται για μία ασύρματη συσκευή, ο κάτοχος της οποίας μπορεί να μετακινείται μέσα σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων και να επικοινωνεί με το σταθερό δίκτυο και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κάνοντας χρήση του αριθμού του σταθερού τηλεφώνου του. Είναι δηλαδή σαν ασύρματο τηλέφωνο με δυνατότητα επικοινωνίας σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σπίτι του συνδρομητή. Η υπηρεσία αυτή εφαρμόστηκε πιλοτικά στην Καβάλα και στον Θεολόγο και αναμένεται να λειτουργήσει στην Αττική τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.