Τη θέση ότι ακόμη κι αν γίνει επαναδιαπραγμάτευση, που να αφορά τα εργασιακά, και οδηγήσει σε ηπιότερες μνημονιακές πολιτικές, αυτό δεν μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων, διατύπωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως εξήγησε η γγ του ΚΚΕ, τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και εκείνα που θα έρθουν θα εξανεμίσουν τα λίγα ψίχουλα που ίσως κερδίσει από την επαναδιαπραγμάτευση η κυβέρνηση.

«Εμείς δεν θα ονομάσουμε μνημονιακή αυτή την κυβέρνηση. Γιατί θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με περισσότερο νόμο και τάξη. Μίλησε ο κ. Σαμαράς για νόμο και τάξη αλλά δεν εννοούσε τη κοινωνική εγκληματικότητα αλλά νόμο και τάξη απέναντι στους εργαζόμενους» συνέχισε.

Η γγ του ΚΚΕ ζήτησε μαζική πάλη του λαϊκού κινήματος κι όχι αποσπασματικές διεκδικήσεις, όπως για τα ναυπηγεία ή τη Χαλυβουργία, ή τον ΟΣΕ, γιατί σε αυτή την περίπτωση οι κατακτήσεις θα είναι οριακές.

Η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε κατά της Χρυσής Αυγής και των αντιδημοκρατικών πρακτικών της και επέκρινε εκείνους που υποδέχθηκαν στη Βουλή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς διακρίσεις.

«Εμείς δεν τους χαιρετίζουμε» είπε η γγ του ΚΚΕ και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται τους Χρυσαυγίτες. Διαχώρισε, δε, τη φασιστική βία που ασκούν εκείνοι από την ταξική πάλη των εργατών.