Μια ζωή γεμάτη βία και σκληρότητα έζησε στα χέρια του πρώην συζύγου της η 40χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Μενίδι και μάλιστα όχι μόνο κατά τη διάρκεια του γάμου τους αλλά και μετά κατά την περίοδο μετά το χωρισμό  της.  Βίωνε άγρια βία που συνεχίστηκε  και τελικά κορυφώθηκε για τη βάναυση δολοφονία της με πολλαπλές μαχαιριές, μέσα στη μέση του δρόμου τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Ο 50χρονος δολοφόνος άφησε μάλιστα το μαχαίρι καρφωμένο πάνω στο άψυχο σώμα της μέχρι την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο του στυγερού εγκλήματος και εκείνος  παραδέχτηκε κυνικά την πράξη του, χωρίς να δείξει ίχνος μεταμέλειας.

Ενώπιον των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που τον ανέκριναν, ο 50χρονος παραδέχτηκε ότι είχε προαποφασίσει πως θα σκότωνε την πρώην σύζυγό του, στήνοντας της καρτέρι θανάτου στον δρόμο που χρησιμοποιούσε για να πάει στη δουλειά της.

«Εάν δικαζόταν και δεν αναβαλλόταν εκ νέου η υπόθεση, τότε πιθανώς να υπήρχε καταδικαστική απόφαση»

Η 40χρονη που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω τη γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει;», ανέφερε ο δράστης της γυναικοκτονίας.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δράστη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ζωή κόλαση

Όπως καταγγέλλεται από συγγενείς και φίλους του θύματος, ο 50χρονος κατ’ επανάληψη απειλούσε την ίδια αλλά και τα δύο παιδιά τους, πως θα τους σκοτώσει.

«Όταν ήταν έγκυος με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη», είπε η νύφη  του θύματος.

«Έχουν γίνει τρεις σοβαρές μηνύσεις και γύρω στις 40 καταγγελίες. Κάθε εβδομάδα ήμασταν στην αστυνομία. Τον πιάνανε και τον αφήνανε ελεύθερο», είπε η κουνιάδα της 40χρονης.

Όπως αποκαλύπτεται ο δράστης της γυναικοκτονίας κακοποιούσε συστηματικά όχι μόνο τη γυναίκα του, αλλά και τα δύο παιδιά τους, σύμφωνα και με μαρτυρίες στον ΑΝΤ1. Συχνά πυκνά, μετά από καταγγελίες, αστυνομικοί έφταναν στην πόρτα της οικογένειας, έκαναν συστάσεις στον 50χρονο και στη συνέχεια, έφευγαν.

Για σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια, η ζωή της είχε μετατραπεί σε έναν εφιάλτη διαρκείας. Ο 50χρονος από την αρχή της σχέσης τους είχε δείξει τον άγριο χαρακτήρα του, και όταν πνιγόταν στο αλκοόλ, χανόταν κάθε έλεγχος.

Όπως είπε αδερφός της  40χρονης ο δράστης «..έσπρωχνε την μικρή, είχε χτυπήσει τον μικρό και την ανιψιά μου είχε απειλήσει, τον αδελφό μου, και εμένα, όλη την οικογένεια. Το 2013 ήρθε με μαχαίρι, τον είχαν κρατήσει μια εβδομάδα και μετά τον άφησαν ελεύθερο».

Δεκάδες περιστατικά βίας

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όπου διέμενε το ζευγάρι, ήταν δεκάδες τα περιστατικά βίας που άκουγαν από την οικία τους.

Γειτόνισσα του θύματος δήλωσε πως «Είναι δυνατόν, να έρθει δύο, τρεις φορές η αστυνομία εδώ, να τους χωρίζει όταν τσακώνονται, τον έναν τον άλλον, να απειλεί για τη ζωή ο άλλος και να μην κάνουν κάτι; Τώρα να που φτάσαμε. Τώρα τι να πούμε. Να κάνει τι η αστυνομία;»

Φίλη της 40χρονης είπε πως «ήταν χωρισμένη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά τον ξαναπήρε σπίτι της, έμεναν για κάποιο διάστημα μαζί. Αυτός γενικά είχε θέματα με το ποτό, έπινε πολύ. Για κάποιο διάστημα τα βρήκανε, ήταν εντάξει. Μετά η γυναίκα αποφάσισε να τον χωρίσει γιατί γενικά δημιουργούσε φασαρίες, έπινε ξανά».

Σύμφωνα με κοντινή φίλη της οικογένειας «Ήταν μια μάνα πονεμένη, η οποία ζητούσε βοήθεια. Ζητούσε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της, και γι’ αυτό έκανε ολόκληρη μετακόμιση»

Οι καταγγελίες

Η Ενκελέιντα κατήγγειλε για πρώτη φορά τον 50χρονο τον Απρίλιο του 2013. Με εμφανή τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς, η 40χρονη έκανε την τελευταία καταγγελία την Τρίτη του Πάσχα.

Το περασμένο Σάββατο υπήρξε ένα ακόμη άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Ο δράστης, έσπαγε μπουκάλια μπίρας και με ένα από αυτά προσπάθησε να τη χαρακώσει. Η κόρη της κάλεσε την Αστυνομία.

Μετά την τελευταία καταγγελία τη 40χρονη είχε εξετάσει ιατροδικαστής, κατά την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αστυνομικοί εγκατέστησαν panic button στο κινητό της και της είχαν προτείνει να τη μεταφέρουν σε δομή μαζί με τα παιδιά της για να μην διατρέχει κίνδυνο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., εκείνη επέλεξε να μην πάει.

«Εάν δικαζόταν…»

Ο 50χρονος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο ο 50χρονος, όμως  η δίκη αναβλήθηκε για 10 ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος. Επρόκειτο να δικαστεί την Παρασκευή, μια μέρα μετά το στυγερό έγκλημα.

«Αυτός ο άνθρωπος με τον καινούριο νόμο θα έπρεπε να κρατηθεί εάν η υπόθεση αναβαλλόταν εντός 3ημέρου και όχι εντός 10 ημερών. Δεν θα είχε αρθεί η κράτηση και θα δικαζόταν η υπόθεσή του. Εάν δικαζόταν και δεν αναβαλλόταν εκ νέου η υπόθεση, τότε πιθανώς να υπήρχε καταδικαστική απόφαση. Είχε την δυνατότητα ακόμα και για πλημμεληματική ποινή να διατάξει ότι πρέπει να εκτισθεί μέρος της ποινής. Τα αυτόφωρα στην Ευελπίδων έρχονται σωρηδόν. Δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχε χρόνος να διαγνωστεί ο πλήρης φάκελος της δικογραφίας. Εκ του αποτελέσματος, έχουμε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη», επεσήμανε ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Πώς συνελήφθη

Μετά τη γυναικοκτονία, ο καθ’ ομολογία δράστης άφησε το φονικό μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της γυναίκας και κρύφτηκε. Εντοπίστηκε ώρες μετά το έγκλημα.

Αρχικά πήγε σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε δύο ώρες. Έπειτα, και αφού κατάλαβε ότι οι Αστυνομικοί ήταν στα ίχνη του, έφυγε και εντοπίστηκε σε μια οικοδομή στο Καματερό να πίνει μπίρες, με την Αστυνομία να έχει κληθεί εκεί για να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό μέθης και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και τότε να μην έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για τον δράστη.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατέφευγε συχνά, με τους υπαλλήλους να σημειώνουν πως αντιμετώπιζε προβλήματα με το ποτό.

Όταν μεταφέρθηκε στο τμήμα και έδωσε τα στοιχεία του, αξιωματικοί της Αστυνομίας είδαν πως ο 50χρονος είχε εμπλακεί σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και νωρίτερα είχε σκοτώσει στην οδό Πάρνηθος τη 40χρονη γυναίκα.

Σήμερα η κηδεία

Ο 50χρονος, μετά την δολοφονία, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τον νόμο περί όπλων και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Μέχρι τότε θα συνεχιστεί η κράτηση στο πλαίσιο της σύλληψής του.

Η σωρός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στην Αλβανία, και σήμερα 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της.