O αμερικανικός στρατός παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να θέσει προσωρινά εκτός λειτουργίας το δικτυακό τόπο του army.mil λόγω εισβολής από οργάνωση που αυτοαποκαλείται Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός και υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι χάκερ ανάρτησαν μηνύματα στο δικτυακό τόπο και ανέλαβε μέσω Twitter την ευθύνη για την ηλεκτρονική επίθεση.

Ο στρατός ξηράς διαπίστωσε ότι μέρος του περιεχομένου είχε «παραβιαστεί, και έλαβε προληπτικά μέτρα κατάλληλα για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρξε κλοπή δεδομένων του στρατού, κλείνοντας την προσωρινά το δικτυακό τόπο του» αναφέρει ανακοίνωση Τύπου.

Το army.mil τέθηκε offline το βράδυ της Δευτέρας και παρέμεινε εκτός λειτουργίας μέχρι τις 00:30 την Τρίτη.

Η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση έγινε μέσω λογαριασμού στο Twitter, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως λογαριασμός του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού.

Η οργάνωση έχει ήδη πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους στις εφημερίδες New York Times και Washington Post. Επιθέσεις έχουν δεχθεί επίσης ο λογαριασμός στο Twitter της φωτογραφικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δικτύων BBC και Al Jazeera και των εφημερίδων Financial Times και Guardian.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter (@οfficial_SEA16), οι πειρατές ανάρτησαν στο δικτυακό τόπο του στρατού ένα ασαφές μήνυμα στα αγγλικά καταγγέλλοντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μετριοπαθών σύρων ανταρτών από την αμερικανική κυβέρνηση. «Οι διοικητές σας παραδέχονται ότι εκπαιδεύουν αυτούς που σας στέλνουν να πολεμήσετε με τίμημα τη ζωή σας» αναφέρει το μήνυμα.