Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μάχες που σημειώθηκαν περιμετρικά του νοσοκομείου της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ στη βορειοδυτική Συρία, όπου έχουν οχυρωθεί 250 στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι πολιορκούνται από αντάρτες και μαχητές της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτές οι σφοδρές συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε 32 στρατιώτες του τακτικού συριακού στρατού και σε 40 αντάρτες και τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.
Η πολιορκία των εγκαταστάσεων του νοσοκομείο άρχισε στις 25 Απριλίου, ημέρα κατάληψης της πόλης αυτής στην επαρχία Ινλίμπ από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση αντεπίθεσης την Τετάρτη και μια μονάδα προσέγγισε χθες σε απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων από το νοσοκομείο, όταν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές έκαναν έφοδο πραγματοποιώντας επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία αποδόθηκε στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα.

Σχεδόν 250 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 150 καλά εξοπλισμένοι στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους, έχουν οχυρωθεί μέσα στο νοσοκομείο.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον οποίο πολεμούν οι αντάρτες εδώ και τέσσερα χρόνια σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 220.0000 ανθρώπων, δεσμεύτηκε ότι σύντομα οι πολιορκούμενοι θα διασωθούν.

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι επίσης κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, χώρα που υποστηρίζει την εξέγερση και είναι εχθρική στον Ασαντ και την επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο του συριακού καθεστώτος.