Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Αγγλίας είναι μια ακόμα ευκαιρία για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον επικεφαλή της σκωτσέζικης κυβέρνησης Άλεξ Σάλμοντ να υπογραμμίσουν τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις τους για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Στο μήνυμά του ο Κάμερον τόνισε ότι είναι δυνατόν η κάθε περιοχή της χώρας να διατηρήσει την ιδιαιτερότητά της παραμένοντας παράλληλα «κάτω από την σπουδαιότερη οικογένεια εθνών του κόσμου, το Ηνωμένο Βασίλειο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα παγκόσμιο «success story», αναφέρει ο συντηρητικός πρωθυπουργός, για να καταλήξει: «όσο σπουδαίοι και να είμαστε μόνοι μας, πάντοτε θα είμαστε σπουδαιότεροι μαζί».

Σε άλλο μήκος κύματος, ο επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος στο δικό του μήνυμα από το Καρλάιλ αναμένεται να τονίσει τους αιώνιους δεσμούς φιλίας Άγγλων και Σκωτσέζων, ακόμα και μετά το «ναι» στο δημοψήφισμα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά, όπως μεταδίδει το BBC, θα κάνει στις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η ανεξαρτησία της Σκωτίας στην οικονομική δραστηριότητα στην βόρεια Αγγλία.