«Σε περίπτωση ανάγκης κρατήστε την ψυχραιμία σας και πηδήξτε στο κενό». Αυτό θα μπορούσαν να λένε οι μελλοντικοί κανόνες ασφαλείας των κτιρίων αφού με την εμφάνιση του «SOS Parachute» το μέχρι τώρα άλμα θανάτου στο κενό μπορεί να αποβεί σωτήριο.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 12 χρόνια, όταν μετά από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Centre στη Νέα Υόρκη και το χαμό 2.996 ανθρώπων, ο Μορίς Σαχμπαγί, σχεδιαστής στην εταιρεία Panama, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα «μίνι αλεξίπτωτο πόλης» με σκοπό να χρησιμοποιείται από ανθρώπους που εργάζονται σε υψηλά κτήρια, όπως (π.χ ουρανοξύστες) και χρειάζεται ξαφνικά να τα εγκαταλείψουν.
Δώδεκα χρόνια και δεκατρείς δοκιμές μετά, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί από τον ίδιο και έχουν στεφθεί όλες με απόλυτη επιτυχία, το αλεξίπτωτο πόλης είναι επιτέλους έτοιμο να βγει στην αγορά. Ειδοποιός διαφορά από τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα και παράλληλα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι, όπως εξηγεί ο δημιουργός του, ότι έχει τη δυνατότητα να ανοίγει στα 30, μόλις, μέτρα, δηλαδή εξαιρετικά πιο γρήγορα απ’ ότι τα υπόλοιπα συμβατικά!
Η εταιρεία που θα λανσάρει το «SOS Parachute» περιγράφει το προϊόν της ως ένα αποτελεσματικό «σύστημα υψηλής εκκένωσης» σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης όπως πυρκαγιές, τρομοκρατικές επιθέσεις ή φυσικές καταστροφές. Οι κριτικές του εμφανίζονται αρκετά θετικές με την πλειοψηφία του κόσμου να ανυπομονεί να το δει σε λειτουργία και τον Σαχμπαγί να ευελπιστεί σε υψηλό αριθμό πωλήσεων. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα βγει στην αγορά το αλεξίπτωτο, ούτε σε ποιά τιμή.